SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne
pierwsze zdanie z wikipedi "Migawka centralna zwana również irysową, umieszczona jest we wnętrzu obiektywu, lub tuż za nim."
pełna wersja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Migawka
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
No, nadają sięJa używałem Olympusa 35 SPn z zuiko 42/1.7 i jeżeli czegoś w życiu żałuję, to tego, że go sprzedałem. Nieduży i cichy. Wielki, jasny wizjer pokrywający ponad 100% kadru. Super ostry obiektyw i świetna plastyka. Możliwość utrzymania z ręki dłuższych czasów niż w lustrzance z podobnym obiektywem. Świetnie rozwiązany pomiar światła (wskaznia w EV + spot) i błysku (na obiektywie skala GN pozwalająca dostosować przysłonę do odległości). Marzenie, chcę go spowrotem (a był w stanie idealnym, z oryginalnym pokrowcem, dekielkiem i paskiem wrrrrrr )!
W kategorii "smienowanych" (brak dalmierza, brak pomiaru światła, piktogramy zamiast skali odległości) używam z powodzeniem Super Haliny 35Fajny aparacik, choć stary. Tylko migawka, film i super angulon 35/3,5.
W kategorii lustrzanek do street IMO rządzi pentax MX + 40/2,8 (w tej chwili używam go z SMC-M 35/2, na 40 ciągle poluję) Wszystkie czasy mechaniczne, największa matówka jaką widziałem w lustrzance, malutki, bez automatyki ekspozycji i zbędnych wodotrysków (nie potrzebuję, mnie rozprasza). Dla mnie najlepsza lustrzanka na film 35mm ever.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200