Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: UMPC Mini Laptop

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie UMPC Mini Laptop

Witam, zamierzam kupić sobie o coś przenośnego, małogo, żeby mniej czasu poświęcać na obróbkę zdjęć w domu, a więcej w pracy. Ostatnio miałem okazję poznać pewnego fotografa który właśnie używał tego przedmiotu. Wydawało mi się to być świetny i bardzo mobilnym urządzeniem. Może ktoś miał do czynienia z czymś takim i może wyrazić swoją opinie.

Tutaj zdjęcie ów tego przedmiotu

http://www.laptopmag.com/uploadedIma...msung-q1_g.jpg

sirAvalon
    Guest

Domyślnie

Po pierwsze chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na forum. Czytam Was od kilku lat, ale jakoś nigdy nie mogłem się zebrać do zarejestrowania się. Do teraz

Co do UMPC, to sam używam podobne urządzenie ( http://nowoczesnetechnologie.pl/p/pl...brain+b1h.html ) i nie pomijając mnogość zastosowań, do do obróbki zdjęć się to nie nadaje, a przynajmniej nie na wbudowanym pięciocalowym monitorze. Świetnie się za to sprawdza jako przenośny dysk twardy z możliwością podejrzenia zdjęć na nieco większym niż aparatowy wyświetlaczu.

Domyślnie

zdarza mi sie mniej wazne zdjecia obrabiac na laptopie 13 cali
    jednak matryca w nim nie jest rewelacyjna
    jednak jest to mobilne i lekkie urzadzenie i to chyba minimum
    co moze sluzyc do obrobki zdjec

w/w gadzetami to mozesz przegladac strony www

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

tak tylko matryca tego samsunga wydawała się wprost niesamowita, nie wiem moze to przez małą rozdzielczość, cali koles posiadal chyba 7' . Swoją drogą dużo zdjęć przerabiam na pamięć. Poza tym plus byl taki, ze koles odrazu modelka drukowal plyty. To jak nie to małe badziewie to chyba pozostaje, któryś z laptopow apple.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dlaczego tylko apple ?? Duzo teraz wyszlo roznego rodzaju malych lapkow w stylu Asus EEEPC,Msi WIND itp. Moze warto w tym kierunku pojsc ? Wielkosci nie duzej, podglad zdjec idealny bo wyswietlacz w granicach 9". Dysk 160-320gb z tego co pamietam i dosc dlugi czas dzialania jesli jest na Intelu Atomie. Lepsze niz databank + jakis UMPC :P

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

A nie pomyslales jaka musi byc matryca do plecow w tych laptopach ? Bo watpie, ze w laptopie za 800 zl mozna sie czegos dobrego spodziec.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Watpie ze w takim UMPC bedzie lepsza Wind ma zdaje sie ze matryce LED wiec tez nie wiadomo, EEEPC spada dosc znacznie z cenami, wind caly czas twardo stoi z jedna cena :-|

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Poniżej link na temat LCD plus cos wiecej o tym urzadzeniu......
    http://www.engadget.com/photos/samsu...vealed/176959/

No tak te Samsungi stoja w przedziale 2 do 5 tys ....

Uprawnienia umieszczania postów