Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: jaki obiektyw czy canon 10-22 czy tokina 11-16

Coś już napisał

Domyślnie

Mam canona 10-22 i rewelacyjne szkło. Serdecznie polecam

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamskladak Zobacz posta
    ale skoro kiedys moze jakis FF bedzie
    Kiedyś... A teraz, jak to przeczytałem w necie, 17-40 na cropie to tylko "proteza".
    Mam 10-22 od ponad roku i nie żałuję zakupu. A kiedyś pewnie też będę miał jakieś FF.
    Ale bardzo dużo z tych zdjęć, które zrobiłem przez ostatni rok nigdy nie zrobiłbym 17-40. Taka jest prawda.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamskladak Zobacz posta
    ja na cropa tez mialem kupic UWA ale skoro kiedys moze jakis FF bedzie wiec 17 jest szeroko na cropie
    Zrob kilka zdjec np. 10-22 i zobacz jaka jest roznica w szerokości od 17 na cropie. NIe sprawdzisz nie bedziesz wiedził o róznicach.

Pozatym słowo kiedys może oznacząć bliżej nie określony czas i nie lepiej od razu cieszyć się fajnymi zdjęciami (10-22).

Domyślnie

.. czas płynie.. zdjęcia przepadają .. a kiedyś to na pewno r.i.p .. lepiej miej co wspominać
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

ja mam tokine 11-18 a dla zainteresowanych kilka zdjec plenerowych
    szkielko solidne i nie bylo problemow z AF nawet na weselu choc jako ultraz szeroki zoom ma swoje ograniczenia.... porownywalem z canone 10-22 i sigma 10-20 i te 2 ostatnie wydawaly mi sie gorsze optycznie ale to tylko moja subiektywna ocena
    http://picasaweb.google.pl/efotomagi...eat=directlink
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Domyślnie

a ja wczoraj nabyłem Sigme 10-20 .. o kurcze ale szeroko .. budowa super wszystko spasowane i z dobrych materiałów .. af nie słychać wogóle..

mam pytanie dla posiadaczy szkiełka, czy pierścień manualnego ostrzenia można zawsze kręcić tak jak w ef 50 f/1.4 ?
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

C10-22 jest wspaniałym obiektywem i nie żałuję zakupu.
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    .. czas płynie.. zdjęcia przepadają .. a kiedyś to na pewno r.i.p .. lepiej miej co wspominać
    Święte słowa.
    "chcesz mieć tele z górnej półki, jedz suchary zamiast bułki"
    Canon 400D, Tamron 90/2.8, kit, Helios 2/58 i mnóstwo pomysłów na zdjęcia...
    www.wieladek.ovh.org

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj zakupilem C10-22
    Podpisuje sie pod wszystkimi postami, chwalacymi ten obiektyw.
    Coprawda pogoda kiepska do landszaftow, ale i tak kilkadziesiat zdjec testowych, ktore zrobilem wyzwolilo nowe moce w moim 30D
    Piekne szklo.
    Jako ciekawostke napisze, ze troche mi zajelo zanim znalazlem ef-s 10-22 dostepnego i co najwazniejsze w przystepnej cenie.
    Od wtorku na niego polowalem, sledzac ceny w www.skapiec.pl www.radar.pl czy www.ceneo.pl
    We wszystkich sklepach, gdzie cena obiektywu byla nizsza niz 2400 pln przy probie kupna pojawial sie komunikat o chwilowym braku towaru.
    Wkoncu przewertowalem allegro i kupilem C10-22 za 2400 pln z tej aukcji:
    http://www.allegro.pl/item532571563_...iec_canon.html

W miedzyczasie dostalem takiego maila ze sklepu komputronik.pl
    "Zapytanie o dostępność: - Canon obiektyw EF-S 10-22 f/3.5-4.5"
    Witam,

Na dzień dzisiejszy interesujący Pana sprzęt jest niedostępny u Dystrybutora. Nie jest określona data następnej dostawy i nie wiadomo kiedy będzie u Dystrybutora.

Należy się spodziewać zmiany ceny w przyszłości, ale niestety nie mam żadnych informacji, czy cena wzrośnie czy też spadnie. Dopiero jak sprzęt pojawi się w dystrybucji będzie wiadomo jaka będzie cena. Proszę śledzić naszą stronę i ewentualne pytania kierować tak po pierwszym tygodniu lutego.
    Takze lepiej sie spieszyc z zakupem, lub odczekac czas jakis, az sie uspokoi ta niepewna sytuacja na rynku.
    Gdzies wyczytalem na forum, ze analogiczna sytuacja jest w przypadku 17-40 (?)
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Przyłączam się do pochwał dla Canona 10-22.
    Pierwotnie kupiłem Tokinę 11-16, ale miałem pecha i dostałem z niedziałającym AF, mimo tego porobiłem kilka fotek w manualu dla porównania. Za dopłatą wymieniono mi na Canona 10-22 i to był strzał w 10tkę. Zdjęcia z Canona mają lepsze odwzorowanie kolorów, tzw dynamikę a ostrość jest naprawdę na wysokim poziomie. Dodatkowo zakres ogniskowych jest bogatszy jak w tokince, co również jest nie bez znaczenia.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów