Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: [test] Canon 24-70 2.8 vs Tamron 28-75 2.8

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    wow, Tamron powalił Canona pod względem bokeh i CA.. nie pomyślałbym
    Oczywiście żartujesz sobie .

Cichy fajnie, że Ci się chce robić takie porównania. Dla mnie to znacznie bardziej wiarygodne niż wiele testów w sieci. Mam tego Tamrona od dość dawna. Z nim jest tak, że czasem jestem w szoku (pozytywnym) jakie z niego wychodzą zdjęcia, a czasem mnie wqrza , że hej (pewnie kwestia rozrzutu AF). No cóż ale cena jest tu wyznacznikiem jakości i nie ma co narzekać. Największa wada jak dla mnie tego T to brak 24mm 8).

PS. Najlepiej podsumowała to moja żona: "ten Tamron to jakoś błyskotliwie ostry nie jest ale poza tym to nie mam do niego pretensji" 8)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Bardzo fajny test, potwierdza cześć testów i opinie użytkowników tych szkieł. Oby więcej takich Cichy. A postami MMM się nie przejmuj

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    A postami MMM się nie przejmuj
    A możesz się odczepić ode mnie? Chcesz prowokować innych to idź do pralni, a jak masz konkretnie coś do mnie to na PW proszę.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No cóż ale cena jest tu wyznacznikiem jakości i nie ma co narzekać. Największa wada jak dla mnie tego T to brak 24mm 8).
    mnie akurat ogniskowe bardzo pasuja a i do ostrosci nie mam najmniejszych zastrzezen. jedyne co mnie boli to niedostateczna konstrukcja mechaniczna na lokalna pogode i na dlugotrwale uzytkowanie. co niestety sklania mnie do zrzucenia sie z zarobkow na 24-105.

drugi minus Tamrona dla mnie to kolory, bo co by nie mowic, pod tym wzgledem temu szklu brakuje przyslowiowych "cojones"
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów