Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: [test] Canon 24-70 2.8 vs Tamron 28-75 2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Ilu z Was stykało się z BF w 24-70L? Czy to az tak bardzo nagminne zjawisko? Ilu z Was kalibrowało to szkło? Wczesniej nie mialem z tym problemów az do niedawnego zakupu tego "pancernika" ---> 2 cm BF Jeszcze tylko czeka mnie podpiecie go pod inna puche dla upewnienia się i chyba pozostaje ul. Żytnia

BTW podpisuje się oczywiście pod zaletami jakie wymianił Cichy, choć mnie jego ciezar nie przeszkadza (i tego do minusow bym nie zaliczał) - ręka zresztą bardzo szybko się to niego przyzwyczaja i potem majac grip (czyt. dobry uchwyt) zostaje sama przyjemnosc z focenia
    ja musialem oddac na zytnia
    ciezar przeszkadza ale nie az tak jak w 70-200/2.8

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

kwestia wpływu wyników testu na sprzedaż Tamronów powędrowała do Pralni:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=39913
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    kwestia wpływu wyników testu na sprzedaż Tamronów powędrowała do Pralni:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=39913
    Dziękuję. Gdybym chciał zrobić porównanie na korzyść Tamrona, to bym powtarzał fotki do skutku, aż Tamron wcelowałby idealnie tak, jak L-ka (mowa o tym: http://img219.imageshack.us/img219/5694/afgk5.jpg )
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Update.

Dorzucam dodatkowe porownanie cropów ze środka i rogów kadru.

Zdjęcia pstrykane po 5 razy na każdym ustawieniu (2 razy AF i 3 razy MF), wybrałem najlepsze kadry z każdego szkiełka, ostrość jest idealnie na centralnych kroplach.

link bezposredni:

http://img112.imageshack.us/img112/6515/cropyvq7.jpg

oraz oryginały zdjęć dla zainteresowanych:

www.mantykora.net/~kuba/2470vs2875/ (T,T,C,C)
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 29-10-2008 o 14:35
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    wow, Tamron powalił Canona pod względem bokeh i CA.. nie pomyślałbym
    Oczywiście żartujesz sobie .

Cichy fajnie, że Ci się chce robić takie porównania. Dla mnie to znacznie bardziej wiarygodne niż wiele testów w sieci. Mam tego Tamrona od dość dawna. Z nim jest tak, że czasem jestem w szoku (pozytywnym) jakie z niego wychodzą zdjęcia, a czasem mnie wqrza , że hej (pewnie kwestia rozrzutu AF). No cóż ale cena jest tu wyznacznikiem jakości i nie ma co narzekać. Największa wada jak dla mnie tego T to brak 24mm 8).

PS. Najlepiej podsumowała to moja żona: "ten Tamron to jakoś błyskotliwie ostry nie jest ale poza tym to nie mam do niego pretensji" 8)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Bardzo fajny test, potwierdza cześć testów i opinie użytkowników tych szkieł. Oby więcej takich Cichy. A postami MMM się nie przejmuj

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    A postami MMM się nie przejmuj
    A możesz się odczepić ode mnie? Chcesz prowokować innych to idź do pralni, a jak masz konkretnie coś do mnie to na PW proszę.

Domyślnie

fajnie, ze Ci sie chce, szacun, poza tym takie porownania to zawsze jakas alternatywa i mozliwosc oceny poprzez indywidualne subiektywne odczucia.

focilem kiedys takim T, a potem zamienilem na C i nie zaluje, jednak w stosunku cena/jakosc T nie ma konkurencji.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No cóż ale cena jest tu wyznacznikiem jakości i nie ma co narzekać. Największa wada jak dla mnie tego T to brak 24mm 8).
    mnie akurat ogniskowe bardzo pasuja a i do ostrosci nie mam najmniejszych zastrzezen. jedyne co mnie boli to niedostateczna konstrukcja mechaniczna na lokalna pogode i na dlugotrwale uzytkowanie. co niestety sklania mnie do zrzucenia sie z zarobkow na 24-105.

drugi minus Tamrona dla mnie to kolory, bo co by nie mowic, pod tym wzgledem temu szklu brakuje przyslowiowych "cojones"
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Ilu z Was stykało się z BF w 24-70L?
    Ja przed wczoraj.Miałem ochotę nabyć tego Canona w niezłej cenie (2,5k z UV Heliopana) ale BF na szerokim kącie mnie zniechęcił....dodatkowo na 2,8 jakiś miękki i mglisty był. Kolega ma także 24-70L i jego egz. o niebo lepszy.

Ps.Ale nie ma tego złego....''wyjąłem'' od tego samego sprzedawcy 135L + UV Heliopan za 2k
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów