Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: [test] Canon 24-70 2.8 vs Tamron 28-75 2.8

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karo82 Zobacz posta
    podpisnalem kiedys czasami pewna sztuke 24-70L pod 5d i masakra byla ostra. straszny BF, na drugiej puszcze to samo, dopiero przy 3 jest ostro.
    Ilu z Was stykało się z BF w 24-70L? Czy to az tak bardzo nagminne zjawisko? Ilu z Was kalibrowało to szkło? Wczesniej nie mialem z tym problemów az do niedawnego zakupu tego "pancernika" ---> 2 cm BF Jeszcze tylko czeka mnie podpiecie go pod inna puche dla upewnienia się i chyba pozostaje ul. Żytnia

BTW podpisuje się oczywiście pod zaletami jakie wymianił Cichy, choć mnie jego ciezar nie przeszkadza (i tego do minusow bym nie zaliczał) - ręka zresztą bardzo szybko się to niego przyzwyczaja i potem majac grip (czyt. dobry uchwyt) zostaje sama przyjemnosc z focenia
    Ostatnio edytowane przez adikPL ; 29-10-2008 o 01:24
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Ilu z Was stykało się z BF w 24-70L? Czy to az tak bardzo nagminne zjawisko? Ilu z Was kalibrowało to szkło? Wczesniej nie mialem z tym problemów az do niedawnego zakupu tego "pancernika" ---> 2 cm BF Jeszcze tylko czeka mnie podpiecie go pod inna puche dla upewnienia się i chyba pozostaje ul. Żytnia

BTW podpisuje się oczywiście pod zaletami jakie wymianił Cichy, choć mnie jego ciezar nie przeszkadza (i tego do minusow bym nie zaliczał) - ręka zresztą bardzo szybko się to niego przyzwyczaja i potem majac grip (czyt. dobry uchwyt) zostaje sama przyjemnosc z focenia
    ja musialem oddac na zytnia
    ciezar przeszkadza ale nie az tak jak w 70-200/2.8

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Ilu z Was stykało się z BF w 24-70L?
    Ja przed wczoraj.Miałem ochotę nabyć tego Canona w niezłej cenie (2,5k z UV Heliopana) ale BF na szerokim kącie mnie zniechęcił....dodatkowo na 2,8 jakiś miękki i mglisty był. Kolega ma także 24-70L i jego egz. o niebo lepszy.

Ps.Ale nie ma tego złego....''wyjąłem'' od tego samego sprzedawcy 135L + UV Heliopan za 2k
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Ja przed wczoraj.Miałem ochotę nabyć tego Canona w niezłej cenie (2,5k z UV Heliopana) ale BF na szerokim kącie mnie zniechęcił....dodatkowo na 2,8 jakiś miękki i mglisty był. Kolega ma także 24-70L i jego egz. o niebo lepszy.
    Ja tez kupiłem używkę, do strosci na f2.8 nie moge sie przyczepic wg. mnie jest dosc dobra, jednak na mojej puszce (sprzedawca zapewnial ze na jego 30D ostrzy w punkt) jest na ogn. 24 - 35 - 70mm (2.8, 4, 5.6) FF (wczesniej napisalem przez pomylke BF - mam FF bo otsrzy mi przed obiektem) i zmienia sie z w granicach 2-3 cm.
    Dzisiaj wybieram sie sprawdzic go z inna puszka i bede juz wiedzial czy w przyszlym tygodniu slac go na Zytnią czy nie
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów