Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
To nie bedzie raczej konstruktywne.. Ale dlaczego ona ma tak rozszerzone mocno zrenice?
Jest to zapewne związane z małym natężeniem światła w przerwach między błyskami... Taka forma adaptacji ludzkiego (i nie tylko) narządu wzroku![]()
Tako rzecze Watson.
Nie chce sie jakos czepiac, ale to troszku nienaturalnie biorac pod uwage to, ze zdjecia sa bardzo jasne..
a mnie się to właśnie podoba... co do zdjęć... na drugim ten kosmyk pasowałby mi albo bardziej na prawo, albo bardziej na lewo, byle nie na samej źrenicy... przeszkadza trochę w odbiorze zdjęcia
Nie wiem czemu (i czego to zasluga - nie jestem specem od fotografii studyjnej) ale ogladajac je, przypominaja one fotki ze starych stock'ow zdjeciowych.
Odnosze wrazenie jakby byly skanowane z kliszy jakies 10-15 lat temu...![]()
Drogi Wats0niekrytyki nie będzie , wejdę na Twój pułap w studiu to pewnie pojawią się spostrzeżenia. Zdecydowanie wole trójkę. Klasyczny kadr portretowy, sprawdzony już wielokrotnie, tym razem też sie sprawdza. Pochylona głowa daje dynamiczny efekt.
Winieta z jedynki ładnie zawęża, pewnie w trójce wyglądałoby równie fajnie.
Zakładam żę świadomie obrabiałeś pod highkeya.
Jeśli mogę Cię prosić napisz jak świeciłeś i czym - doświetlałeś tło ?
Postać OK, trzeba popracować teraz nad tłem![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Niezmiernie połechtałeś mą próżność
A wspinać na ów pułap nie będziesz się długo - to moje drugie podejście do tematu pracy w kontrolowanych warunkach świetlnych
Winietka do trójki nie pasowała mi ni cholery.
High key był zamierzony od początku, chłodna tonacja takoż.
A co do oświetlenia... cóż. 3 żarówy błyskowe 68Ws. Jedna z tyłu, jedna z lewej, jedna z prawej. Na razie więcej sekretów nie zdradzam, ale na zakończenie serii wrzucę jedną fotkę wyjaśniającą trochę więcej
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dorzucę jeszcze jedno, tym razem w odmiennym stylu:
4.
Ostatnio edytowane przez Wats0n ; 28-10-2008 o 19:51 Powód: Automerged Doublepost
Tako rzecze Watson.
dojrzewam do jakiejś próby studyjnej, są chętne ale warunków brak ... potrenuję jeszcze z blendami na zewnątrz, Watson dzięki za wyjaśnienia