Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Tajemniczy kod.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie Tajemniczy kod.

Będąc dzisiaj w naszej pięknej galerii słupskiej, na stoisku z aparatami fotograficznymi, mimochodem usłyszałem rozmowę dwóch panów narodowości japońskiej
    lub koreańskiej /uroda tych nacji, a także język, dla Europejczyków są nierozróżnialne/. Otóż, gdy prowadzili rozmowę w języku angielskim, zrozumiałem,
    że w najnowszym aparacie cyfrowym, który jest już w sprzedaży, istnieje funkcja, utrzymywana w najgłębszej tajemnicy, którą uaktywnia się, naciskając
    kombinację klawiszy, w odpowiedniej kolejności. Uaktywnienie tej funkcji powoduje, że robiąc zdjęcia osób...wychodzą one na zdjęciu bez ubrania. Wbrew
    pozorom, ten przydatny gadżet miałby większe praktyczne zastosowanie dla pań, niż dla panów.
    Pani, przebywając np. w pubie, lub na imprezie, mogła by w sposób dyskretny fotografować mężczyzn, którzy jej się podobają. Jak wiadomo, to panie wybierają,
    a nam facetom /zdecydowanie mniej rozgarniętym od pań/ wydaje się, że jest odwrotnie.
    Po wyświetleniu takiego zdjęcia na monitorku, mogło by się okazać, że obiekt wcześniejszych westchnień, i fantazji, bez ubrania
    nie jest już tak bardzo atrakcyjny.
    Wytężyłem słuch do granic możliwości, aby usłyszeć, jaki to model aparatu, i kombinacja klawiszy powoduje ten kapitalny efekt. Niestety dżentelmeni ci,
    z niewiadomych powodów, przeszli na język japoński, lub koreański.
    Wyłowiłem tylko z ich "szczekania" wyraz Canon i coś XXX.
    Po powrocie do domu, zacząłem w internecie, na googlach szukać informacji na ten temat. Znalazłem skąpą informację, że rosyjska hakerka o nicku "Kurica"
    złamała tajny kod tej funkcji i "wrzuciła do internetu".
    Rząd japoński, na czele z premieram Taro Asoostro zaprotestował u Prezydenta Miedwiediewa. On nie chcąc dopuścić do skandalu międzynarodowego, postanowił
    zablokować a następnie usunąć tę stronę z rosyjskich serwerów.
    I tu prośba do Was. Może, przed blokadą tej strony, udało się komuś zapisać ten kod ???.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kod to '1g0t5m@11d1ck@nd1w@nn@533s0m3n@k3dp0055y', tyle że trzeba go wpisać kilka razy. A o urządzeniu można poczytać tu:
    http://www.google.ch/search?q=airport+device+naked

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Kod to '1g0t5m@11d1ck@nd1w@nn@533s0m3n@k3dp0055y', tyle że trzeba go wpisać kilka razy. A o urządzeniu można poczytać tu:
    Szanowny Muflonie !
    Próbowałem wprowadzić kod podany przez Ciebie, ale nasze zwykłe aparaty nie posiadają takich funkcji, jak Twój. Bo gdzie znależdz litery alfabetu, czy znak @ ???
    Nie ma najmniejszego sensu, porównywać aparatu dla "zwykłych" konsumentów, a aparatu wojskowego, który posiadasz. Nie wmówisz mi, że zwykłym aparatem można robić tak wspaniałe zdjęcia sprzętu latającego. Wiem, że obowiązuje Ciebie tajemnica wojskowa. Ze skąpych informacji, które docierają do ogółu, wiem, że tego typu aparaty posiadają, wbudowany komputer, który wyświetla parametry lotu samolotów, a nawet tratektorię rakiet. Że nie wspomnę o takich funkcjach jak...GPS, CB, radiostacja, noktowizor aktywny, komórka, a także urządzenie do strzelania pociskami bezłuskowymi kalibru 3.56. Oczywiście takich dodatkowych funkcji jest zdecydowanie więcej, o których my zwykli "pstrykacze" nie mamy nawet pojęcia.

jmarciniak
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    urządzenie do strzelania pociskami bezłuskowymi kalibru 3.56.
    normalnie jestes boski

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Talking

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    wiem, że tego typu aparaty posiadają, wbudowany komputer, który wyświetla parametry lotu samolotów, a nawet tratektorię rakiet. Że nie wspomnę o takich funkcjach jak.. (...)
    To wszystko było w starej wersji MkI. Ja mam MkII w którym wszystkie te funkcje zostały zastąpione jedną: sprowadzeniem dowolnego obiektu latającego na odległość pełnego kadru @200mm I zatrzymaniem go w miejscu, względnie poruszeniem (panning) z funkcją korekcji szybkości samolotu względem drgań obiektywu

A tak serio: spójrzcie w to zapytanie, które wkleiłem. Naprawdę da się zobaczyć te przysłowiowe "gołe cyce" bez zdejmowania ciuszków I nawet aktualnie jest na ten temat raban w (angielskiej) prasie, bo efekty działania zabawki przerosły oczekiwania konstruktorów

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

względnie poruszeniem (panning) z funkcją korekcji szybkości samolotu względem drgań obiektywu
    Znaczy że ja dobrze rozumiem? Masz w swoim pudełku opcję IS obiektu w locie?
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Wink

Hah, Muflon, niezły kod dałeś - nie mów tylko, że "masz małego" i chcesz zobaczyć "kilka gołych ..."

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Twój uśmieszek ze zdjęcia w profilu, muflon, interprtuję jako komentarz do zaprezentowanego powyżej kodu...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiski Zobacz posta
    Twój uśmieszek ze zdjęcia w profilu, muflon, interprtuję jako komentarz do zaprezentowanego powyżej kodu...
    Niepotrzebnie... Wypróbowałem..... i działa !!! Czad !
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Niejaki Francisko Goya znał podobny sposób bez zerojedynkowych kombinacji, czego dowodem "Maja ubrana" i "Maja naga"...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów