Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 141

Wątek: Canon 35 F/1.4L USM czy Canon 24 f/ 1.4L USM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    MMM - mysle ze po prostu nie zrobili jeszcze szkla z ktorego bylbys zadowolony
    Myślę że próbujesz bronić swojej opinii w taki sposób: pokazać że widzę wady 35L bo w ogóle z żadnego obiektywu nie jestem zadowolony, co jest oczywiście kompletną bzdurą
    Lepiej będzie jeśli swoją opinię obronisz jakimiś przykładami, zamiast czepianiem się tych, którzy sądzą inaczej niż ty.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

nie no spoko, kazdy lubi co lubi. Nie musze podawac przykladow do obrony mojej opinii - bo pewno 95% ludzi jest zadowolonych z 35tki. Ty jestes w tych 5% procentach powiedzmy i kropka. Trudno.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie no spoko, kazdy lubi co lubi. Nie musze podawac przykladow do obrony mojej opinii - bo pewno 95% ludzi jest zadowolonych z 35tki. Ty jestes w tych 5% procentach powiedzmy i kropka. Trudno.
    Nie udało ci się to teraz dla odmiany próbujesz w inny sposób. Chcesz pokazać że moja opinia jest nieprawdziwa bo skrajna o czym mają świadczyć jakieś wyssane z palca "5%"

Coś już napisał Awatar pattom
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wrócimy do tematu ?
    A właściwie to już podjołem decyzję kupuję 35
    pattom

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pattom Zobacz posta
    Wrócimy do tematu ?
    No i tym optymistycznym akcentem można wątek zamknąć, by nie ciągnąć tej bezsensownej dysputy prowokowanej marginesem niezadowolonych użytkowników tego szkła.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Wrócimy do tematu ?
    gratulacje )
    jeśli podejdzie ogniskowa to na pewno będziesz zadowolony.
    dobrego światła i chwil teraz tylko życzyć wypada!
    http://picasaweb.google.com/lucas.maj/
    http://onephoto.net/?p0=2&p1=1&user=38702&gal=1
    350d/eos300, 5d, 24 1.4, 50 1.4, 135 2.0 Metz 54 mz-4i- i dylemat czy nie rzucić tego wszystkiego!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i tym optymistycznym akcentem można wątek zamknąć, by nie ciągnąć tej bezsensownej dysputy prowokowanej marginesem niezadowolonych użytkowników tego szkła.
    ... i nic niewnoszącymi, prowokującymi innych komentarzami

Proponuję założyć nowy wątek "Lista dogmatów CB"
    i od razu zgłaszam pierwszy:

1. 35L jest the best pod każdym względem. Mówienie czegoś innego to sranie w banie.

Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 29-10-2008 o 09:21

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

MMM- twoja opinia jest jak najbardziej prawdziwa tylko te wady szkla ktore wymieniles i pokazales przyklady sporej wiekszosci ludzi nie odbieraja przyjemnosci robienia zdjec tym wlasnie szklem
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MMM- twoja opinia jest jak najbardziej prawdziwa tylko te wady szkla ktore wymieniles i pokazales przyklady sporej wiekszosci ludzi nie odbieraja przyjemnosci robienia zdjec tym wlasnie szklem
    No i otóż to! Ocena tego co generuje szkło jest jak najbardziej subiektywna. Dla jednych będzie ok, dla innych nie. Nie mam absolutnie zamiaru nikogo na siłę przekonywać do swojego subiektywnego punktu widzenia ani "nawracać" tych, którzy uważają inaczej niż ja. Nie staram się ustalić tutaj "prawdy obiektywnej" na temat obiektywu, niech sobie każdy wyrobi własne zdanie (najlepiej na samplach) i osobiste przytyki są zupełnie niepotrzebne.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

no to wywiązała się burza w szklance wody
    MMM - skoro w podpisie masz napisane "Martwię się już tylko o światło ;D" to wg mnie jasne stałki powinny być dla Ciebie wybawieniem.
    TO, że nie są idealne, to sam przekonałem się na własnej skórze, ale dopóki życie mnie nie zmusi, pewnie ich się nie pozbędę.
    Skoro nie bardzo jest alternatywa dla nich w przedziale do 2.8, to jesteśmy na nie skazani.
    Jeśli komuś wystarcza f2.8 lub więcej, zawsze może kupić zoom. One też nie są idealne.
    Miałem przez parę minut 16-35 2.8 II, i wg mnie na 2.8 pozostawia wiele do życzenia. Natomiast jego zaletą będzie uniwersalność (mamy zoom pod ręką, a nie w nogach). Jak tylko będzie mnie stać, to chętnie dokupię 24 1.4, a i zoomem się zainteresuję. Na pewno nie chcę alternatywnych "protez" na "S" lub "T". Wolę te ze stajni na "C".
    Regulamin pkt 8.

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów