Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Robienie zdjęć przez komputer 350D

Domyślnie Robienie zdjęć przez komputer 350D

Witam, jestem tu nowa, więc jeśli nie piszę gdzie trzeba lub są jakieś braki to napiszcie
    A teraz moje pytanie, chodzi o to czy da się (czy jest jakiś program) podłączyć mojego 350D do laptopa tak żeby robić zdjęcia z podglądem na żywo, lub żeby po zrobieniu zdjęcie od razu się wyświetlało na monitorze.

Dzięki za odp. pozdrawiam wszystkich użytkowników 8)

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Z podglądem na żywo się nie da, natomiast podgląd po zrobieniu jest jak najbardziej możliwy, przez Utility
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Domyślnie

A coś dokładniej mogę prosić ...dokładniej skąd można wziąść ten program, bo na stronie canona same update są już do programu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dobra, już znalazłam na forum.
    Ostatnio edytowane przez zosia ; 25-10-2008 o 22:03 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wraz z aparatem dostalas CD z Canon Solution Disk. Zainstaluj oprogramowanie. Tam bedzie EOS UTILITY. Pozwala to na "remote capture" czyli masz "maly panelik" gdzie ustawiasz wszystkie parametry (ISO, czas ....) i potem "click" i zdjecie leci do komputera. Nie jest to live view (satrsze aparaty nie maja) ale dziala idealnie.

Domyślnie

dzięki za radę, będę próbować

dziq1986
    Guest

Domyślnie

a jakim kablem podlaczayc aparat dokomputera zeby miec taki podglad zrobionego zdjecia odrazu na monitorze? USB?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tak USB. W komplecie masz taki bialy (kolor nie ma znaczenia ale latwo znalezc)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a bez kabelka jest taka opcja????np z 5d

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Najprawdopodobniej poprzez grip z wbudowanym wifi Mozna wtedy przesylac zdjecia do komputera wyposazonego/skonfigurowanego w wifi Jednak nie do wszystkich aparatow takie gripy sa dostepne No i dochodzi jeszcze cena takiego gripa ktory tani nie jest

Dopiero zaczyna

Domyślnie

taki usb to troche krotki w sumie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów