Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: [Fotograf1995] Trochę tego i tamtego

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Czepiacie się - chłopak ma 14 lat i jak na taki wiek robi ciekawe rzeczy. Ale faktycznie na tym forum skoncentrować mógłby się raczej na pracach w stylu jedynki, rendery i malunki typu 2 i 3 to raczej już na inne forum.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No to podzielmy galerie wiekowo, jeżeli to ma być kryterium, na razie wstawianie gniotów ciężko uzasadnić młodym wiekiem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Generalnie wypowiadasz się dość ostro jak na osobę która w swoich wątkach ma prace na podobnym poziomie.

Skoro już się tak niestety przyjęło że publikuje się tu także zdjęcia typowo amatorskie to przy ich ocenie i komentowaniu dobrze brać pod uwagę doświadczenie autora, nieporozumieniem jest krytykowanie amatora za nieprofesjonalny poziom, nie lepiej konstruktywnie mu doradzić? Jeśli wszystkich traktowało by się tu równo jak profesjonalistów to w 70% wątków można by napisać jedynie "idź sobie z tymi gniotami na inne forum".
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 17-02-2009 o 15:27

Miasto
    wawa

Domyślnie

To przeczytaj, mądralo, mój pierwszy post w tym wątku. I nie, nie mam w swoich wątkach prac na podobnym poziomie, a miejscem na takie komentarze są właśnie tamte wątki.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Odnoszę się do twojej ostatniej wypowiedzi, wcześniejsza była okej.

Co do drugiego zdania - kwestia subiektywnej oceny.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie ma sensu po raz drugi doradzać tego samego, skoro autor nic sobie z takich rad nie robi. Ocena zawsze jest subiektywna, ale próba dyskredytacji adwersarza przez nic nie wnoszącą do tematu krytykę jego prac, jest raz, płytka i niegrzeczna, dwa, świadczy o braku konkretnych argumentów. Gdybym ja zrobił to samo i zaczął wytykać błędy w Twoich pracach, dyskusja zmieniła by się w pyskówkę, niemiłą i nie na temat.

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jeśli stwierdzasz że nie ma sensu silić się na dobrą rade to po prostu zamknij kartę. Na pewno nie ma sensu w czyimś wątku rzucać "gniotami", to także raczej do niczego dobrego nie prowadzi. Jeśli już komentować to albo konstruktywnie albo w ogóle.

A wspomnienie o Twoich wątkach miało Ci pokazać że każdy ma gorsze zdjęcia ale to nie powód by kogoś z miejsca wysyłać w diabły, to nie world press photo tylko amatorskie forum.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 17-02-2009 o 15:51

Miasto
    wawa

Domyślnie

Ostre, ale szczere. Konstruktywny komentarz był, przyszła pora na mniej konstruktywny, bardziej dosadny. Każdemu mogą się zdarzyć gorsze momenty, niestety w tej galerii widać tylko takie.

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mały OT się zrobił Ale mam pytanie, czy pomógłby mi ktoś w robieniu surrealu ? Zakochałem się w pracach Eugenio Recuenco i taki właśnie kierunek chciałbym obrać. Tylko czy znacie jakieś tutoriale, lub coś takiego ?
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    Mały OT się zrobił Ale mam pytanie, czy pomógłby mi ktoś w robieniu surrealu ? Zakochałem się w pracach Eugenio Recuenco i taki właśnie kierunek chciałbym obrać. Tylko czy znacie jakieś tutoriale, lub coś takiego ?
    Jeśli chodzi o pana Eugenio i jego prace to przydałaby Ci się solidna ekipa oraz dobry sklepik ze starociami, bo facet robi cyfrą i może PSuje ale jego zdjęcia to w większości wypadków real scenografia. Tu masz przykład:
    http://www.dailymotion.pl/swf/x67h1p a jak przeszukasz stronkę to gdzieś znajdziesz
    również finalny teledysk.

A i oczywiście nie należy pomijać wyobraźni
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów