Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Sony Ericcson

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    taaa a podobno ten samsung omnia (chyba ten ale nei dam się pokroić ) wg testów wypada najlepiej pod względem zdjęć
    Omni nie miałem w ręku więc nie wiem. Muszę się poprawić testowałem nie c702 tylko c902 i z tego co pamiętam ten sam moduł aparatu firmy niestety samsung występuje albo w szajsungu d600 albo U900 i jeśli chodzi o jakość zdjęć to jest krok wstecz, bajerów więcej ale jakość porażka. Przy słabym świetle np. w pomieszczeniach odszumianie jest tak duże że rozdzielczość tego 5mpix cacka jest mniejsza niż 2mpix w k750i, wszędzie wielkie kolorowe ciapy.

A że jesteśmy na CB i każdy z nas fotografuje to niewątpliwie większość z nas chciałaby także mieć dobry aparat w telefonie na nieprzewidywalne okazje (tak mi się wydaję ) Mi aparat w telefonie przydaje się codziennie tak samo jak latarka zresztą ;-) i to są moje podstawowe kryteria przy wyborze telefonu bo do dzwonienia i rozmawiania to raczej każdy się nada ;-) Ale każdy te kryteria ma inne, ważne żeby wiedział jakie je ma
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 18-11-2008 o 01:32

Bywalec
    Miasto
    Olesno

Domyślnie

latarka owszem... aparat rzadziej

kryteria? przede wszystkim musi byc pancerny. musi miec duza pamiec numerow. musi miec dobra baterie. musi wygladac elegencko - tzn byc stonowany, a nie "swiecidelkowy" powiniem miec w miare duze klawisze. w zasadzie to chyba tyle z tych najwazniejszych spraw.
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    Chcesz mi powiedzieć, że to coś jest 3x szybsze niż moja 4setka i dorównuje szybkości Markowi ?
    Działa to bardzo prosto: moduł aparatu w SE, oprócz elementów odpowiadających za AF oraz klapki ochronnej otwieranej elektromechanicznie przy włączaniu aparatu (nie mylić z migawką!!!) nie posiada żadnych innych elementów mechanicznych - dlatego może osiągać 9 fps - sterowanie wyłącznie elektroniczne - telefon wysyła sygnał do modułu kamery o tym, by odczytał wartości z matrycy. /zepsułem kilka tysięcy sony erekcjonów - pracuje w serwisie /

Apropos symbiana w SE - na co dzień mam SE P1 i bardzo sobie chwalę - może i nie jest to demon prędkości, ale działa zadowalająco, no i jest ogromnie funkcjonalny. taki mały offtopic, offtopiczek chciałoby się rzec.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja chyba następny telefon wymienię (mój się powoli kończy ) właśnie pod kątem tego jaki ma wbudowany aparat. W sumie jednak to ogromna zaleta mieć aparat zawsze ze sobą.
    Moja obecna Nokia ze "szkiełkiem" od Zeissa robi lepsze zdjęcia niż mój czteroletni (model to ma chyba z 5 lat) cyfrowy kompakt, na pamiątkowego gniotka nadają sie w sam raz. Oczywiście jak jest w miarę jasno, przy kiepskim oświetleniu zdjęcia z obu są całkowicie nieakceptowalne :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timo Zobacz posta
    latarka owszem... aparat rzadziej

kryteria? przede wszystkim musi byc pancerny. musi miec duza pamiec numerow. musi miec dobra baterie. musi wygladac elegencko - tzn byc stonowany, a nie "swiecidelkowy" powiniem miec w miare duze klawisze. w zasadzie to chyba tyle z tych najwazniejszych spraw.
    Miałem kiedyś taki, nazywał się Nokia 6310i. :-)
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec
    Miasto
    Olesno

Domyślnie

tez mialem 6310i. ale jak juz sie tak cofamy, to 5110 bylo pancerniejsze

ja niestety potrzebuje kolorowego wyswietlacza - czasami musze odebrac mmsa ze zdjeciem, obejrzec go i podjac decyzje na tej podstawie. a 6310i jeszcze paru rzeczy nie ma, ktorych uzywam (javy chocby).
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Moja obecna Nokia ze "szkiełkiem" od Zeissa robi lepsze zdjęcia niż mój czteroletni (model to ma chyba z 5 lat) cyfrowy kompakt, na pamiątkowego gniotka nadają sie w sam raz. Oczywiście jak jest w miarę jasno, przy kiepskim oświetleniu zdjęcia z obu są całkowicie nieakceptowalne :-)
    A która to Nokia - jeśli wolno spytać ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A która to Nokia - jeśli wolno spytać ?
    N73. Przy okazji wygląda bardziej profi od tego kompakta, bo jest czarna

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    N73. Przy okazji wygląda bardziej profi od tego kompakta, bo jest czarna
    Moja luba ma tego SE K7... Cybershot?? Nie pamiętam dokładnie modelu. Ostatnio zgrywaliśmy z niego zdjęcia na kompa i w sumie jak są robione w dobrym świetle to da się przeżyć.
    Boję się niestety, że w następcach będą pchać coraz więcj megapikseli i to się brutalnie zemści na jakości zdjęć . Zamiast być lepiej będzie gorzej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moja luba ma tego SE K7... Cybershot?? Nie pamiętam dokładnie modelu. Ostatnio zgrywaliśmy z niego zdjęcia na kompa i w sumie jak są robione w dobrym świetle to da się przeżyć.
    Boję się niestety, że w następcach będą pchać coraz więcj megapikseli i to się brutalnie zemści na jakości zdjęć . Zamiast być lepiej będzie gorzej.
    U mnie jest 3,2 MPx i przy wyższych czułościach szumi niemiłosiernie, nowsze modele mają już 5 MPx.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów