Cześć
Fotki z koncertu Marc Ducret Trio bardzo dobre. Mój faworyt to trójeczka - wprowadza w intymny świat tworzącego.
Pozdrawiam
Cześć
Fotki z koncertu Marc Ducret Trio bardzo dobre. Mój faworyt to trójeczka - wprowadza w intymny świat tworzącego.
Pozdrawiam
Mam bardzo bliskiego kolegę, który w tej dyscyplinie brał udział w Igrzyskach w Moskwie i nawet zaliczył punktowane szóste miejsce. Zdjęć chłopak niestety nie robi, więc to totalny OTZamieszczone przez mxdanish
![]()
Zdjęcia kilku solistów big bandu jak w tytule do obejrzenia pod tym linkiem
No to powiem Ci szczerze że w mojej dyscyplinie takie hobby to raczej rzadkość :-?Zamieszczone przez Jurek Plieth
a ja akurat na ten okres jestem jednym z może 3-4 osób które to bawi :-(
brak czasu no i funduszy (inni wolą zbierać na lepsze fury)
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Ale to w końcu Twój styl i jest git
pozdrawiam
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Abstrahując od samych zdjęć, polecam tą imprezę wszytskim, którzy lubią ten gatunek muzyki. Przepiękna sceneria starego Wrzeszcza w miejscu, gdzie już w roku 1911 zainstalowano tą leśną scenę mającą pierwotną nazwę Gaj Gutenberga. Wstęp free :-D
Następne spotkanie niestety dopiero za rok![]()
Witam,
Pierwszy dzień festiwalu już na WWW:
1. Grupa Don't Shelest
2. Grupa Graal
Jurek
duże ISO, widoczny banding. fajne kolory. ale niestety są to najsłabsze z Twoich zdjęć koncertowych, które tu pokazałeś. oczywiście moim subiektywnym zdaniem. może stałeś za daleko, może brak koncepcji.
gra i buczy bebop
Hmm, ja bym się ostrożnie zgodził z bebopem. Wszystkie te odważne, przekrzywione kadry, zdjęcia "z dołu" itp. - IMHO nie pasuje do Twojego stylu p.t. "jazzmani na czarnym tle"Takie sztuczki chyba lepiej zachować na bardziej energetyczne koncerty, jakiś rock czy cuś ;-)
ok, to ja konkretami. bo nie do końca się z Muflonem zgadzam. nie widzę nic odważnego, raczej zupełnie przypadkowe i nieprzemyślane rzeczy. jeżeli miało być dynamiczne kadrowanie to niestety zostawiając tak dużo przypadkowego tła dzieje się to co widać.
http://plieth.com/jurek/amber.html
pierwsza fota, którą widzę to słaby kadr. powyżej muzyka 1/3 wolnego miejsca z całego kadru. kwadrat? wydaje mi się*że byłoby lepiej.
ale idąc dalej nie jest lepiej, momentami dałbym sobie obciąć rękę, że to nie Jurek robił zdjęcia tylko jakiś amator pt. "pierwszy raz focę koncert, co robić, jaki obiektyw, mam tylko kita", ale już nie będę się pastwił. to nie był dobry dzień Jurek. zdjęcia wyglądają jak z ISO3200, przy dość mizernej obróbce.
dużo z tych zdjęć wyglądało by lepiej po przekadrowaniu, bądź obróbce (banding czyli pasy na ciemnym tle w dużym stopniu można usunąć). nie mniej jak focenie z dołu i zostawianie ukośnej rozmytej krechy od odsłuchu na 1/3 kadru nie umiem sobie wytłumaczyć. po prostu daleko im do tego do czego nas zdążyłeś Jurek przyzwyczaić.
gra i buczy bebop