Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: [Jurek Plieth] Nowe zdjęcia na stronie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie A teraz Tomasz Stańko dla odmiany

Dobra chłopaki, dzięki za uwagi. Serwer na którym mam fotki jest cieńki, ale za to jest za darmo, co wszystko tłumaczy
    W tym zaś linku trzy zdjęcia z gdańskiego koncertu Tomasza Stańko.
    A'propos - fotografowanie jazzu to ciężki kawałek chleba - prawie zawsze ciemno jak u przysłowiowego Murzyna. Jeśli zaś się znajdzie jeden reflektor, to zazwyczaj krwiście czerwony niczym flaga z Wyklęty Powstań Ludu Ziemi :wink:
    O pomniejszych problemach nie wspomnę, aby nie przynudzać...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    A'propos - fotografowanie jazzu to ciężki kawałek chleba - prawie zawsze ciemno jak u przysłowiowego Murzyna. Jeśli zaś się znajdzie jeden reflektor, to zazwyczaj krwiście czerwony niczym flaga z Wyklęty Powstań Ludu Ziemi :wink:
    O pomniejszych problemach nie wspomnę, aby nie przynudzać...
    zgadza się. jak fociłem w zeszłym roku w Teatrze Buffo Esbjorn Svensson Trio to miałem dramat :-) niedość że mało światła to dość się zmieniało, więc loteryjka trochę... a efekty wypocin widać u mnie na stronie... żałuję, że 135L nie miałem wtedy :-(

w pierwszym brakuje mi tego mikrofonu chyba, tak ucięte. z założenia cz-b czy czerwone światło Ci nie pasiło?
    Ostatnio edytowane przez bebop ; 30-06-2005 o 13:56
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

W tym zaś linku trzy zdjęcia z gdańskiego koncertu Tomasza Stańko.
    Pierwsze fajne - ja bym jeszcze trochę bardziej podciągnął jasność (ale nie do "pełnego histogramu", tylko tak trochę ). Pozostałe dwa jakieś takie... hmm, nie robią na mnie większego wrażenia :-/

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

najbardziej mi sie pierwsze spodobalo - choc i tak chcialbym miec w kadrze wiecej z prawej.
    cigle tlo (a wlasciwie jego brak) mnie zaskakuje. ale ja sie na tym nie znam.
    pozdr
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

A'propos - fotografowanie jazzu to ciężki kawałek chleba - prawie zawsze ciemno jak u przysłowiowego Murzyna. Jeśli zaś się znajdzie jeden reflektor, to zazwyczaj krwiście czerwony niczym flaga z Wyklęty Powstań Ludu Ziemi
    Mimo tych problemow zdjecia wyszly bardzo fajne. Szczerze mowiac to wygladaja prawie jak zrobione w studio (tlo, kontrast, itp). Tych czerwonych swiatel nie widac :-)
    Pierwsze rzeczywiscie najlepsze ale pozostale tez niczego sobie. Tak jak muflon pisze - ja tez bym chyba je troche rozjasnil

Podobnie fajnie wyszly fotki w galerii Leszka Mozdzera. To np. jest swietne: http://plieth.com/jurek/mozdzer3.html

Albo Ci sie udalo, albo masz talent do koncertow albo jednak nie jest wcale tak trudno. No ale ja nigdy nie fotografowalem koncertu, tym bardziej jazzowego, wiec sie nie znam.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Albo Ci sie udalo, albo masz talent do koncertow albo jednak nie jest wcale tak trudno. No ale ja nigdy nie fotografowalem koncertu, tym bardziej jazzowego, wiec sie nie znam.
    Mnie się wydaje, że trzeba po prostu ten rodzaj muzyki lubić. Jestem przekonany, że disco nie potrafiłbym w ogóle fotografować ;-)
    A poważniej - każdy obiektyw jest zbyt ciemny; zaczynam marzyć o tej słynnej eLce 135 mm, również dlatego, że nie mam w ogóle tej ogniskowej w swoim zestawie. Poza tym oczywiście niezbędny jest monopod. Zawodowa konkurencja fotografuje jak widzę korzystając wyłącznie z 70-200 f/2.8 IS ambitnie męcząc się bez żadnej podpórki, ale efekty jakie obserwuję potem w wybrzeżowej prasie są moim zdaniem opłakane. Albo więc nie mają oni serca do jazzu, albo co bardziej prawdopodobne, trzecia noga jest koniecznością.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A oto kilkanaście zdjęć (jak na mnie to ogrom ) z festiwalu jazzowego Jazz w lesie , który miał miejsce tydzień temu w Sulęczynie, w przepięknej Szwajcarii Kaszubskiej. Zdjęcia można obejrzeć w tym miejscu
    Ciekaw jestem, które Wam się podoba najbardziej? Czy to samo, które i ja najwyżej cenię? ;-)

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ciekaw jestem, które Wam się podoba najbardziej? Czy to samo, które i ja najwyżej cenię? ;-)
    Jak na mój guścik to:
    Platz 1
    Platz 2
    Platz 3

Pozdr
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Domyślnie

Do trzech powyzszych dolaczyl bym tez:
    http://plieth.com/jurek/suleczyno9.html
    http://art.debesciak.net (w trakcie realizacji)...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Jurek, trudno mi powiedziec, ktore najlepsze, zdjecia faktycznie
    maja moc z tym czarnym tlem. Co rzucilo mi sie w oczy
    to srednia wieku muzykow... A pomyslec, ze kiedys jazz to byl
    bunt i rewolucja :-)

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów