Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
Dziwi mnie to, jak można stwierdzić w poważnym akcie prawnym, że coś co się zepsuło, było juz niesprawne 6-mcy temu.
Istnieje w prawie coś takiego jak domniemanie, istnieje też coś takiego jak wada ukryta
Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby sprzedawca się bronił.

Uważam, że jesli sprzęt jest objęty gwarancją i krajowym serwisem to nie powinno się mieszać sprzedawcy; natomiast dopiero w przypadku braku gwarancji/serwisu PL powienien odpowiadać sprzedawca.
Ale jakiś czas temu prawo zostało zmienione i gwarancja nie jest obowiązkowa, równie dobrze gwarant może dać 1 miesiąc gwarancji, uważasz że to by było fair? Uważasz że wtedy serwis w PL coś zmieni?

ależ skąd, tylko w świetle tego przepisu nie chciałbym być w skórze sprzedawców, gdyby klienci przynosili mi zepsute rzeczy po upływie pół roku, bo ustawodawca-jasnowidz mu powiedział, że były niesprawne już pół roku temu :-)
A widzisz, a znajomość prawa daje pewną wiedzę. Nikt nie powiedział że to sprzedawca ma być pokrzywdzony w tej sytuacji :P

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
Stary, jak bym miał żyć według wszelkich zasad, to bym nie jadł w piątki schabowego.
A widzisz, mnie to ryba co Ty tam jadasz w piątki. Chodziło mi o to, że jak byś znał ustawę to wiedziałbyś jak się bronić. Bo bronić się da, jak się wie przed czym :P