Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kolory jak analogowy negatyw w Lightroom

Smile Kolory jak analogowy negatyw w Lightroom

Witam .
    Mam taki problem a mianowicie po zaimportowaniu zdjęc do Lightrooma wyglądają one jak analogowy negatyw. Czyli praktycznie bez kolorów . Próbowałem już praktycznie wszystkiego jeśli chodzi o zmiany w ustawieniach itd ale ciagle bez skutku :/ Proszę o pomoc w tej kwestii i z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam :}

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

było już... najprawdopodobniej masz ustawioną przestrzeń adobeRGB , ustaw na sRGB

Domyślnie Ok

Dziękuję za podpowiedź napewno spróbuję :}
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Gunia 1990 dzięki za pomoc ale niestety to nie pomogło .Używałem forumowej szukajki chyba z 10 razy ale nigdzie nie natknałem się na post w którym byłoby cokolwiek napisane odnosnie mojego problemu. Widok fotografii ma ciągle odwrócne kolory jak w negatywie :/
    Ostatnio edytowane przez bathmaker ; 23-10-2008 o 19:33 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Troche OT ale dlaczego mówisz że klisza nie ma kolorów? Według mnie wręcz przeciwnie - klisza ma bardzo ładne kolorki np. Velvia 50
    Musiałeś coś przestawić, spróbuj poszukać w goglach bo forumowa przegladarka nie dziala zbyt dobrze Lub przeinstaluj program mi to zawsze pomoga jak cos przekombinuje
    Ostatnio edytowane przez aligator16 ; 23-10-2008 o 19:54

Domyślnie

nie nie mówię że klisza nie ma kolorów chodziło mi że mam podgląd obrazów taki sam jak bym sobie wywołał analogowy negatyw . Ciagle szukam. Napewno coś poprzestawiałem
    Już kilka razy instalowałem i bez żadnego przestawiania ciagle tak samo wyświetla się podgląd . Już mi ręce opadają :/

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=27462 tutaj powinienes znaleźć odpoweidź...
    albo xle skalibrowany monitor, albo źle ustawiona przestrzeń...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Lajtruma wywaliłem jakis czas temu więc nie mam jak sprawdzić ale znając Adobe to te same tricki jak z PS powinny działać:

Wystartuj LR z wciśniętym Shift+Ctrl+Alt - powinno się pokazać pytanie o reset ustawień. Wykonać.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Janusz dziękuję za odpowiedź ale niestety ciągle lipa :/ nawet ponowne instalowanie nie pomaga

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bathmaker Zobacz posta
    Janusz dziękuję za odpowiedź ale niestety ciągle lipa :/ nawet ponowne instalowanie nie pomaga
    Sprawdz w katalogu Windows->System32->Spool->Drivers->Color jakie masz tam profile - zobacz co masz ustawione w panelu sterowania w Zarządzaniu Kolorem. Wywal profil monitora dostarczony przez producenta - w Panelu Sterowania ustaw sRGB

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Janusz Bardzo dziękuję za odpowiedź POMOGŁO!!!!!!
    Nawet mi do głowy nie przyszło że może byc coś takiego . Nie ma jak się uczyc od najlepszych :} Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów