-
Dopiero zaczyna
Uszkodzony SIGMA 18-125. Gdzie naprawić?
Objaw jest taki, że nie działa przysłona w obiektywie.
Powód jest taki, że pękła tasiemka sterowania silnikiem napędu przysłony. Widać że jest pęknięta po maksymalnym wysunięciu zoom'a.
Pytanie: Czy szanowne grono forumowiczów wie gdzie można tego rodzaju uszkodzenie naprawić ? Serwis Sigma w Gdyni to pierwsza oczywista odpowiedź, ale czy jedyna? Jak ktoś jeszcze znałby odpowiedź ile może kosztować tego rodzaju naprawa byłoby super (odpowiedź z Gdyni znam).
-
-
Problem z Sigma 18-125 dc
Witam, moj obiektyw ma uszkodzana tasme przewodzaca(flexa) od silniczka przyslony, czy ktos potrafi laczyc takie tasmy? idac dalej wiekszosc serwisow nie posiada takiego flexa a serwis sigmy nie odpowiada, moze posiada ktorys/as z was uszkodzona taka sigme albo potrafi mi pomoc.
-
no to witam w klubie :-) ja mam taki sam problem jak pileq tylko że u mnie problem dotyczy 70-20/4L. Dzwoniłem do serwisu w krakowie
i miły Pan powiedział mi że raczej coś na to można zaradzić.
Fotoserwis
Naprawa sprzętu fotograficznego
Kraków ul.Czapskich 1
012 429 10 28
-
Do zrobienia na Czapskich. Sam mam taki przypadek z S 17-70 z tym, że do niej chwilowo nie mają na stanie :neutral:
-
Bywalec
Widze, ze w tej Sigmie to nagminna sprawa. Ja tez mialemten problem, ale szklo bylo na gwarancji i Gdynia zalatwila sprawe za darmo.
Powodzenia z naprawami.
Uprawnienia umieszczania postów