Cytat Zamieszczone przez XCR
Napisalem przeciez ze piatka to nienajgorszy aparat ale czy nie czujesz roznicy w budowie samego korpusu ktory jest zbyt plastikowy?
wiesz, ja przesiadlem sie z 1000FN, wiec na pewno nie czuje jej plastikowosci, tak jak pisalem do wytrzymalosci 3 nie ma co jej porownywac bo to inna klasa, jezeli chodzi o 30 to nie zamienilbym mojej 5 na nia z jednego prostego powdu 30 nie ma spota, rzadko go uzywam ale czasami jest nie do zastapienia.
jezeli ktos szuka apartu do fotografii zwierzatek z ukrycia to cichszej maszyny w polaczeniu z USM nie mialem w rekach (nie porownuje do cyfrakow), jej szybkosc to 5kl/s (nawet szybkie zwierze mozna zlapac).
co do eye controle wszystko w 5 ok, tylko kontrola okiem dziala wylacznie w poziomie.

co do lampki w piatce to jest ona ok, ale to dobre rozwiazanie na poczatek i przy krotkich obiektywach, ja dokupilem 540EZ, silna lampka ze wszyskim co potrzeba i cenowo nie za droga (ok 160$).

osoiscie jak bym mial wybierac aparat jeszcze raz wzialbym pod uwage 5 i 3, porownalbym czy za te rzeczy ktore ma 3 a nie ma ich 5 warto douzucic 250-300$ i czy rzeczywiscie ich potrzebuje. jezeli mialbym kase na zbyciu na pewno wziabym 3 bo tak na prawde to te aparaty sa z innej bajki i ciezko jej porownywac o ile to wogole ma sens.