Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Komercyjne/niekomercyjne wykorzystanie wizerunku.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zawsze w dwóch jednobrzmiących i podpisanych przez oboje (najlepiej troje - ze świadkiem) egzemplarzach. Z umowy wynikają przecież też określone prawa dla modela/modelki (np. ograniczenia w prezentacji przez ciebie, czy kwoty wynikające z gaży za ilość wydrukowanych egzemplarzy z jego/jej wizerunkiem). Myślisz, że z takich zrezygnuje?
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Zawsze w dwóch jednobrzmiących i podpisanych przez oboje (najlepiej troje - ze świadkiem) egzemplarzach. Z umowy wynikają przecież też określone prawa dla modela/modelki (np. ograniczenia w prezentacji przez ciebie, czy kwoty wynikające z gaży za ilość wydrukowanych egzemplarzy z jego/jej wizerunkiem). Myślisz, że z takich zrezygnuje?
    Wiem, że zależy jej na zdjęciach. A mi szczerze jest obojetnie czy je sprzeda opublikuje czy co z nimi zrobi. Chcę mieć tylko pewność, że nikt mnie za nic nie będzie ścigał jakbym ja sobie gdzies wystawił oczywiście jeśli zrobię coś godnego uwagi. A z drugiej strony nie chce, żeby sie przestraszyła tej umowy
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Uprawnienia umieszczania postów