Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Coś do wspomagania AF

Uzależniony

Domyślnie

nie posiadam chinskiego odpowiednika ST-E2 i w najblizszej przyszlosci nie planuje, na liscie zakupow jest pixel king no ale tam to jest latarka a nie wzorek wiec nie bedzie co focic

Janek1977: co do zrobienia zdjecia wzorka to najlepiej w nocy lub w b.ciemnym pomieszczeniu, jeden aparat na ISO 50/100 i zeby mial czasy rzedu 2-3s [jakas korekcja moze byc wyamagana, metoda prob i bledow] a w drugim tylko raz naciskasz spust tak zeby wzorek pojawil sie na ulamek sekundy i gotowe
    ja jeszcze dla wygody wspomagalem sie wezykiem spustowym, jakzeby inaczej firmy yongnuo
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    canon jest czasami inteligentniejszy niż można by sądzić na pierwszy rzut oka
    Ciekawa sentencja mogła by być mottem całego forum .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    Janek1977: co do zrobienia zdjecia wzorka to najlepiej w nocy lub w b.ciemnym pomieszczeniu, jeden aparat na ISO 50/100 i zeby mial czasy rzedu 2-3s [jakas korekcja moze byc wyamagana, metoda prob i bledow] a w drugim tylko raz naciskasz spust tak zeby wzorek pojawil sie na ulamek sekundy i gotowe
    ja jeszcze dla wygody wspomagalem sie wezykiem spustowym, jakzeby inaczej firmy yongnuo
    Dobra - dzięki i spróbuje wieczorem w niedzielę, bo w sobotę pracuję. Nie chciałbym wyjść na gamonia - po prostu nigdy mi głowy nie zaprzątała myśl o robieniu zdjęć wzorków AF, a chciałem zaoszczędzić sobie godzin prób ;-)
    D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    ...spróbuje wieczorem w niedzielę
    Padła mi migawka lub mirror box, także nici ze wzorka Yongnuo - poczekamy jeszcze troszkę.
    D3

Domyślnie

Witam
    mam 380EX speedlite i Canona SX 10 IS
    o ile e-ttl działa poprawnie oraz zoom to AF nie działa wogóle
    tzn. wspomaganie AF wbudowane w lampę
    i stąd moje pytanie:
    czy to normalne, że SX 10 IS nie współpracuje do końca z tą lampa wspomagając AF i muszę liczyć tylko na wbudowany system AF?
    Lampa została zakupiona po to żeby robić foty w trudnych warunkach oświetleniowych, a w takiej sytuacji to sie mija z celem.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Coś do wspomagania AF

nowe urządzenie w temacie wspomagania od Youngonuo YN12AF AF-assistant.
    YONGNUO YN12AF AF-assistant – Focus Assist Light for Canon | FLASH HAVOC
    na razie jest ogłoszenie, nie ma jeszcze ceny, obadamy

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów