no właśnie...
bardzo często zdarza mi się sytuacja w której autofocus zupełnie nie daje sobie rady, prawdopodobnie gdybym zmienił body (350d) to sytuacja by się zmieniła ale na razie nie mam kasy
często używam zewnętrznej lampy błyskowej i muszę ustawiać ostrość na MF na czuja i potem liczyć że dobrze trafiłemnp tutaj: http://wieclawski.boo.pl/galleries/2008-10-17_snowjob/ niektóre zdjęcia są ok bo się udało, inne nie trafione bo AF nie działał i oko też słabo sobie poradziło..
zastanawiam się czy może któryś z producentów stworzył coś na kształt wspomagania af takiego jak jest w lampach canona? mam 580ex i gdy założę tą lampę to po prostu aż nie chcę się jej zdejmować bo af w końcu zaczyna działaćale z drugiej strony wole ją mieć poza aparatem i cieszyć się fajnym światłem...
a może są jakieś tanie! lampy innych producentów mających to wspieranie AF? mógł bym wtedy ustawić ją na minimalny błysk w jakiś sposób podpiąć chiński wyzwalacz i cieszyć się i wspomaganiem af i zewnętrzną lampą?
proszę o pomoc i jakieś wskazówki sugestie z gatunku 'co by z tym fantem zrobić'?
pozdrawiam
Wojtek Więcławski