Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: EOS 40D wady i zalety

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Narzekaniem na awaryjność na forach się nie przejmuj. Zwykle użytkownicy piszą gdy mają jakiś problem, a nie by pochwalić się, że puszka im działa (wyjątkiem jest ten wątek).
    Więc i ja się pochwalę - jak dotąd moja czterdziecha nie dała mi nigdy powodów do zmartwień - śmiga aż miło. Jeśli kupisz z gwarancją, nie masz się czym przejmować, bo zwykle jeśli już coś ma paść to rozwala się na początku.
    Regulamin pkt 8.

Coś już napisał
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

za tą kasę to tylko brać.
    40D+50D+T17-50/2.8+50/1.4+70-200/4L+580ex II+580ex

Dopiero zaczyna Awatar @rturo
    Miasto
    Dąbrowa G.

Domyślnie

To ja tez się podepnę pod ten wątek, ponieważ tak samo jak SinkER mam zamiar nabyć 40D i tak samo wykorzystać go do robienia fotek na rajdach samochodowych, sport na hali, plus portret, plus pejzaż. Znam chyba na pamięć jego parametry i możliwości, tylko boję się (z moim pechem do urządzeń elektronicznych) czy nie dopadnie mnie słynna usterka migawki (pewnie tak, i to po gwarancji ).
    A co do wyświetlacza, to czy on jest gorszy niż w 400D, bo tam wg. mnie jest on do zaakceptowania.
    Ostatnio „bawiłem” się Nikonem D90 i zaskoczył mnie tam bardzo ciemny wizjer, w porównaniu do Canona 40D lub 400D. Nie wiem czy też na to zwróciliście uwagę?
    CANON 40D + EF-S 17-85mm IS USM, Sigma 70-300 Apo Dg f4-5,6, Benro A-500EX + BH-2

“Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie, nikt by nie zobaczył.” - Robert Bresson

Galeria

Domyślnie

Ja jesli nic sie nie zmieni to tez nabede ta puche w najblizszym czasie z tego co czytalam w tej cenie to najlepszy aparat do sportu i reoprterki a mi na tym najbardziej zalezy...

bardzo ciekawi mnie wlasnie porownanie LCD 40d z 400d bo tym drugim robilam zdjecia i tak jak napisal moj poporzednik ten ekran w 400d jkest dla mnie jak najbardziej do zaaklceptowania a widze ze parametry ma te same co 40d
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

powiem tak ekranik w 5D jest taki jak w 40D - ale mniejszy - i dzieki temu w 5D sprawuje sie bez zarzutu za to w 40D jest do kitu , coz poprostu trzeba sie przyzwyczaic i nie oceniac fot na nim bo jak wyzej napisali czesto gesto to co niby ostre jest nie ostre i na odwrot
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar TonyMontana
    Miasto
    Zielona Gora

Domyślnie

To ja rowniez pozwole sobie zadac male pytanie:
    Mam 40D z C17-55/2.8 i chcialbym zamienic to szklo na C70-200/4 L w celu poprawienia jakosci uzyskiwanego obrazu Czy bedzie to dobre posuniecie?

Jezeli tak, to jakie szkielko dokupic w zakresie do 70mm?
    Fotografuje glownie walki w sali i klatce, takze lubie portret i czasami przyrode. Nie wiem czy zmierzam w dobrym kierunku, czy moze zupelnie inne szkla wybrac. Bardzo prosze o porade. Acha, w przyszlosci 5D.
    40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.pl

Domyślnie

Nie wiem o czym piszecie. Jak to nie widać nieostrych?

No tak cena spadła do 2400 to trzeba jakąś wadę wskazać...

dajecie mu ośmiogigową kartę - bierzecie 3 dodatkowe do kieszeni i w pole. Taka konfiguracja to jakieś 1700 fotek (w rawach + JPEG). Jak nieostre odseparujecie dopiero w kompie, to i tak z 15 dobrych powinno zostać

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TonyMontana Zobacz posta
    To ja rowniez pozwole sobie zadac male pytanie:
    Mam 40D z C17-55/2.8 i chcialbym zamienic to szklo na C70-200/4 L w celu poprawienia jakosci uzyskiwanego obrazu Czy bedzie to dobre posuniecie?
    Wiesz tylko to jest jednak zupełnie inny zakres. Raczej uzupełnienie, a nie wymiana ? Szkło jest bardzo zacne co do tego nie ma wątpliwości.

Cytat Zamieszczone przez MarRek Zobacz posta
    Nie wiem o czym piszecie. Jak to nie widać nieostrych?
    No nie wiesz dlatego się dziwisz. Są jednak tacy, którzy zauważają problem i stąd te opinie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Chcesz przez to powiedzieć, że te zdjęcia, które wyrzuciłem z aparatu przed zrzuceniem na twardy dysk komputera, bo były nieostre (wg mnie oczywiście) w rzeczywistości były żyletkami?

OK w przyszłości nie będe ich usuwał z poziomu aparatu - serdeczne dzięki

Ludzie pytają o niezawodność przed dokonaniem zakupu.
    Proszę pomyśleć w innym kierunku.
    Czy gdybyście nie kupili 40D, biorąc pod uwagę opinie, że wyświetlacz ostre pokazuje jako nieostre i na odwrót. To nie byłby błąd? Bo ja żałowałbym i byłbym wściekły że zaniechałem atrakcyjnego zakupu przez taki drobiazg. Zgoda może ta ułomność tylko dla mnie i Murphiego bez znaczenia.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

17-55 to jedno z najlepszych optycznie szkieł na jakich kiedykolwiek pracowałem. W kategorii zoomów jest na cropie bezkonkurencyjne moim zdaniem. W pełnej klatce jedynym zoomem jaki bym kupował (na zamianę za 17-55) jest 24-70L.

Co do ekranu to ja się zawiodłem, przesiadałem się na 40D z 10D i tam można było bardzo dokładnie ocenić ostrość zdjęcia na ekraniku (mimo prawie czterokrotnie mniejszej powierzchni ma tylko dwa razy mniej pikseli, co przekłada się na rozdzielczość). Ale mimo wszystko ten ekranik to jest nic w porównaniu do plusów tego aparatu.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów