Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: EOS 40D wady i zalety

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarRek Zobacz posta
    Chcesz przez to powiedzieć, że ......
    Chce przez to powiedzieć tyle, że ten wyświetlacz to wada tego aparatu nic więcej 8). I chyba jedyna istotna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarRek Zobacz posta
    Chcesz przez to powiedzieć, że te zdjęcia, które wyrzuciłem z aparatu przed zrzuceniem na twardy dysk komputera, bo były nieostre (wg mnie oczywiście) w rzeczywistości były żyletkami?
    Mogły być ostre. Ale na tym ekraniku nie da się tego ocenić. Po prostu konstrukcja tego ekranu jest taka a nie inna. Możesz sobie porównać to z ekranami CRT i LCD monitorów komputerowych - gdzie 40D ma coś jak CRT, a np. D90 (i też starsze EOSy) ma LCD, gdzie piksel odpowiada pikselowi. Parę postów temu podałem linka do DPreview - tam masz powiększenie - oceń sam.
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 29-10-2008 o 23:22
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Narzekaniem na awaryjność na forach się nie przejmuj. Zwykle użytkownicy piszą gdy mają jakiś problem, a nie by pochwalić się, że puszka im działa (wyjątkiem jest ten wątek).
    święta prawda

bardzo ciekawi mnie wlasnie porownanie LCD 40d z 400d bo tym drugim robilam zdjecia i tak jak napisal moj poporzednik ten ekran w 400d jkest dla mnie jak najbardziej do zaaklceptowania a widze ze parametry ma te same co 40d
    parametry te same ale w 40d ta sama ilosc pikseli jest rozrzucona na większej powierzchni co czyni go mniej wyraźnym , choć oglądając dpreview.com nie zauważyłem żeby był aż tak tragiczny :-|

ps. trzymałem ostatnio 40d w rękach :d i powiem do tych co nie mieli z nim styczności i chcą się przesiąść z xxxD, że jest z niego kawał KOBYŁY 8) oczywiście na + jak dla mnie ... normalnie trzymając go czujecie się prof
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

zapnij jeszcze do niego gripa

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Z gripem straszy ludzi
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Z gripem straszy ludzi
    ale i tak mniej niż 24-70L z osłoną p/słoneczną
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    ale i tak mniej niż 24-70L z osłoną p/słoneczną
    A co powiesz na 40D+grip+24-70+osłona+wyzwalacz radiowy???
    Sam się zląkłem jak zobaczyłem i pstryknąłem kilka fotek takim zestawem u
    znajomego fotografa:-D

Wracając do tematu, to bardzo poważnie myślę o zmianie puszki na 40D. Myślę, że ekranik i tak będzie lepszy jak w 350D. Reszta jak dla mnie to zalety. No chyba że jeszcze o czymś nie doczytałem
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Domyślnie

Ze względu na swoją wagę 40D potrzebuje solidnego statywu i mam pytanie, czy statyw manfrotto 785B da sobie rade z 40D+grip+flash 430ex(580) w pozycji prostopadłej ?

Może lepiej spytać jaki statyw do tego rodzaju konfiguracji sprzętowej.
    Ostatnio edytowane przez zuczek ; 14-11-2008 o 20:04
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    Ze względu na swoją wagę 40D potrzebuje solidnego statywu i mam pytanie, czy statyw manfrotto 785B da sobie rade z 40D+grip+flash 430ex(580) w pozycji prostopadłej ?

Może lepiej spytać jaki statyw do tego rodzaju konfiguracji sprzętowej.
    Zależy jakie obiektywy będziesz podpinać, ale generalnie coś w rodzaju Manfrotto 055Pro z jakąś porządną głowicę. 785B to się generalnie do kompaktów nadaje...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    A co powiesz na 40D+grip+24-70+osłona+wyzwalacz radiowy???
    a 580ex z lightsphere nań zapiętym? :-) wyglada jak na wojne jakas...

Ja 40D mam od niedawna, a wczesniej mialem Olka E500, wiec po przesiadce widze tylko i wylacznie plusy

Z minusow to tyle, ze to cholerstwo jest ciezkie. body + grip + szklo + lampa i po kilkunastu minutach najnormalniej bola rece.

PS. Po dluzszym namysle mam inny minus. Dzwiek migawki mnie denerwuje. W Olku mialem jakis taki ladniejszy i zgrabniejszy

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów