Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Ktory Photoshop?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Jak dla mnie polska wersja to masakra. Tłumaczenia wielu terminów angielskich są po polsku zupełnie bez pojęcia.

To trochę "kwestia przyzwyczajenia." Jak ktoś "od początku" ma wersję polską to się przyzwyczaił zapewne.

EDIT: podejrzewam, że mogą być różnice pomiędzy wersją polską i angielską. Kilkakrotnie zgłaszałem różne bugi do Adobe i zawsze mocno się dopytywali czy aby na pewno mam wersję angielską mieszkając w Polsce.
    zgadzam się.....
    "warp" to w wersji polskiej............ "wypaczenie"

a za to, że w wersji polskiej jak robimy galerię z automatu, i zamiast index.htm powstaje indeks.htm - to ktoś powinien zawisnąć.....za jaja.
    bez żartów.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja swoja przygode z PS'em zaczynalem od wersji angielskiej. I tak juz zostalo. Mialem okazje przez pewien czas pracowac na wersji polskiej i bylo...co najmniej smiesznie
    POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK CANONA DO ICH REALIZACJI

Domyślnie

Jeżeli nie potrzebujesz przetwarzania wsadowego, to całkowicie bezsensownym jest zakup CSa. To po prostu wyrzucona kasa. Polecam Adobe Elementsa, jako program wszystkomający dla każdego fotografa. Zwłaszcza po dodaniu darmowych pluginów (krzywe, maski, smart object, ...).
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Jeżeli nie potrzebujesz przetwarzania wsadowego, to całkowicie bezsensownym jest zakup CSa. To po prostu wyrzucona kasa. Polecam Adobe Elementsa, jako program wszystkomający dla każdego fotografa. Zwłaszcza po dodaniu darmowych pluginów (krzywe, maski, smart object, ...).
    Uuuuuuuuuuuu... sorry ale aż boli. W Elements brakuje miliona rzeczy - nie TYLKO batcha.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Idac za ciosem, rownie dobrze mozna by miec Gimpa - za darmo.

Domyślnie

Doby fotograf poradzi sobie z Paint'em

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A wybitny z aparatem.....
    Ale poważnie , nie łapałbym się na wszelkiego rodzaju okazje, bo tak faktycznie to ich nie ma, fora są zapelnione wątkami o tym jak "kupilem wersję taka a taką jako upgrade i nie darady jej zarejstrować/zainstalować"
    Co najwyżej przy sporej dawce szczęścia można kupic "używaną" wersję od bankruta bądź osoby zmieniającej platforme sprzętową.
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikol Zobacz posta
    Doby fotograf poradzi sobie z Paint'em

Moze nie fotograf ale uzywa painta

http://www.youtube.com/watch?v=YvaSavaKyJI

http://www.youtube.com/watch?v=EV7JH...eature=related
    Ostatnio edytowane przez yanovitz ; 18-11-2009 o 15:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Uuuuuuuuuuuu... sorry ale aż boli. W Elements brakuje miliona rzeczy - nie TYLKO batcha.
    Jakoś nie zauważyłem. Na co dzień pracuję w CSie (pierwszym), a prywatnie zdjęciami bawię się właśnie w Elementsie. Nie przeczę, że pod względem kompozycyjnym, to jest przepaść, ale do obróbki zdjęć???
    Tak więc podtrzymuje swoje zdanie, że dla fotografa pełna wersja Shopa jest absurdalnym wydatkiem.
    Donośnie zastąpienia poprzez Gimpa - nie bardzo. Mi przynajmniej chodzi o szybkość pracy z dużymi plikami.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

nie bawiłem się nigdy Elementsem ale jak Janusz mówi brak batcha, którego używam conajmnie 2 razy w tygodniu do setek zdjęć już go dyskwalifikuje.
    Brak nagrywania własnych akcji - nie dla mnie takie coś.
    No i ponoć nie obsługuje RAW, w tym wypadku dla mnie są to pieniądze wywalone w błoto. Co tam jeszcze ...głębia kolorów, maskowanie.
    Dla mnie to byłby program do poprawiania zdjęć z wakacji.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów