Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: filmy BW

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Minek trafil w sedno - bez problemu powinno dac sie kupic na Allegro. Kilka razy 'przypadkiem' koreksy z regulowanym rozstawem szpuli tam widzialem.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja o 135. Fakt, małoformatowe przyzwyczajenie.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ja delty nie lubie - IMO HP5 to najlepszy material Ilforda.. a poza tym to ostatnio zachwycam sie Kodakiem TRI-X'em.. bardzo mi odpowiada.. a i cenowo super.

a wywolywac zacznij sobie sam - film z plukaniem, przerywaniem itp wolasz w godzine... to ni etak dlugo, a potrzebujesz tylko koreksu ktory pomiesci ci 120'tke..
    Deltę trzeba umieć wywoływać (nie mówię że ja super umiem) Wiem to od osób, które otrzymują z niej wspaniałe rezultaty, że wystarczy nie utrzymać właściwej temp. lub zmienić czas o parę sekund, a efekty mogą być zupełnie różne.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Domyślnie Jaki film wybrać [b&w]

Witam!
    Na dniach (dokładniej to za kilkanaście godzin) planuję się wybrać w kilka opuszczonych miejsc (i nie tylko) i dla odmiany zrobić nieco zdjęć analogiem. Chcę wziąć jakiś dość ziarnisty negatyw aby podkreślić obecny stan tego co fotografuję i potem zamierzam sobie zrobić z tego "we własnym zakresie" odbitki.

Najkrócej:
    Jaki czarno-bialy średnioziarnisty negatyw polecicie przy założeniu, że zamierzam (przynajmniej spróbować) zrobić z tego odbitki w formacie 20x30 (lub 30x40 jeśli mi się poszczęści) i chcę by było na nich widoczne ziarno
    [chce rowniez zeby zauwazalny byl glowny motyw, a nie samo ziarno: ]

[dodatkową jego zaletą byłaby jego dostępność w choćby jednym z wrocławskich sklepów]

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli ma być w widoczny sposób ziarniście to polecam;
    - Ilford Pan 400
    - Agfa APX 400 (rzeczywista czułość tego filmu to 320 i tak go należy naświetlać)
    - MacoPhoto 400 BW (bardzo podobny do APX-a ale można go naświetlać na 400)
    - Kodak Trix (stary typ emulsji, dość charakterystyczny efekt)
    Wszystkie wymienione do nabycia w sklepie na Kasprowicza
    http://www.canon-board.info/showpost...0&postcount=64
    Możesz też skonsultować się z właścicielem sklepiku, zna się na analogowych materiałach jak mało kto.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Dzięki za informacje - sklep na kasprowicza (a dokładniej to właściwie Berenta choć budynki i wejście są od Kasprowicza) oraz jego właściciela znam i dość często odwiedzam bo chyba najtaniej w mieście jest.

Chodziło mi o to żeby nie był jakiś nie wiadomo jak trudno dostępny negatyw, który trzeba zamawiac wysyłkowo

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    Chodziło mi o to żeby nie był jakiś nie wiadomo jak trudno dostępny negatyw, który trzeba zamawiac wysyłkowo
    Tam od ręki jest właściwie wszystko, co jest dostępne na rynku. Zdarza się oczywiście że jakiś materiał się skończy ale to są sytuacje przejściowe,
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Wiecie może gdzie w Białymstoku moge zaopatrzyc sie w takie materiały jak Trix'y czy ilfordy hp5 i inne BW?
    450D + 18-55 IS | 70-200 f4
    Pentax MG + SMC PENTAX-M 50mm f2

Zenit ET

Uzależniony

Domyślnie

najbardziej się opłaca allegro uwierz
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Albo www.fotonegatyw.com.pl - wystawiaja tez na allegro
    Byłem tam dzisiaj u nich, klisze trzymane w lodowce (tylko te profi - delty, fuji pro) reszta lezy na polkach (pany, i inne tanie smiecie :P )
    No i tam mają chyba wszystko czego zapragniesz - oczywiscie do ciemni

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów