tez mi sie zdarza duzo zamawiac w photoboxie i tak ja jak i kumpel mielismy sporo problemow dopoki nie zakupilismy eye1display2 - po kalibracji monitorkow (laptop + lcd) nastapila zdecydowana poprawa (moze cuda to jakies nie sa ale jest lepiej) wkrotce bede mial eizo 1932 i wowczas dopiero ocenie po kalibracji i zamowieniu odbitek jak sprawa wyglada
jesli chodzi o sprzet uzywany przez photobox to wiecej znajdziesz tutaj:
http://www.photobox.co.uk/content/quality/technical
All prints smaller than 15" x 10" are printed on FujiFilm Frontier 370 and 390 printers. These work by exposing red, green and blue laser light onto FujiFilm Crystal Archive photographic paper at 300 DPI (dots per inch).
For all our larger prints we use a Polielectronica Laserlab. This is a world–class laser-based photographic device, which prints onto FujiFilm Professional digital photographic paper at 254 DPI.
tylko nie pisza do ktorych wydrukow uzywaja 370 a do ktorych 390, pewnie by trzeba napisac maila do nich, ja standardowo zamawiam 6in x 9in, jakis taki poreczny format jak dla mnie
a i nie pisz ze to najlepszy lab w UK, bo jest naprawde sporo malych ale porzadnych, jak wygrzebie gdzies linka to podesle do jednego w glasgow, u angoli na dole tez napewno cos maja