Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: [MagdaS] Konie i jeździectwo

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Hmm..
    nie mam zbytniego doświadczenia w foceniu koni - co do tła to nie zawsze da się coś z tym zrobić.. ale trzeba starać się tak ustawić żeby było widać ruch, emocje, pęd itp.. a to co z tyłu czy z boku starać się rozmyć czy tak się ustawić żeby nie rzucało się w oczy. Na Twoich zdjęciach ewidentnie rzuca się w oczy za duża kompresja - nie bój się większego rozmiaru - większej "wagi" pliku.. trudno - lepiej poczekać sekundę dłużej na zdjęcie które jest ostre niż oglądać nieostre znaczki pocztowe..
    nie jestem specem - raz w życiu fotografowałem skoki i to zupełnie bez przygotowania - byłem z rodziną na spacerze w lesie i akurat na dawnej strzelnicy lesnej były zawody - to trochę wziąłem i cyknąłem: http://www.starz.pl/konie/album/ - na CB tutaj: http://www.canon-board.info/showpost...5&postcount=85
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    dzięki wlasnie bylam nieco pod presja fotograafując znajomych ktorym zależało na zdjęciach i chyba w obawie że coś będzie rozmazane nieco za krótkie czasy dawałam

hehe widzę, że nic się nie ukryje, normalnie to ja bym biegała tam od przeszkody to przeszkody i z bliska robiła ale jestem jeszcze na rekonwalescencji ze złamanym (no teraz juz zrastającym się prawym obojczykiem) więc samo trzymanie aparatu było juz wyzwaniem tak żeby zbytnio reki nie nadwyreżać a łokiec zeby byl przy ciele, z tego tez powodu raczej wybrałam jedno miejsce z ktorego moglam jak najwiecej przeszkód obfocić bo nie jestem jescze w formie do biegania, tak ze i tak mysle ze jest nieźle, ale w sumie to dzięki temu obojczykowi miałam okazję i tyle czasu na robienie zdjęć bo inaczej bym pewnie startowała i wtedy zarówno czasu jak i zdjęc byłoby duuzo mniej...
    To podkreślenie to coś co jeśli bym zobaczył bedąc organizatorem to bym cię wygonił - najlepiej siąść na d... w jednym wybranym miejscu (wybranym pod względem kadru, światła itp. - przy skokach z reguły z jednego miejsca można zrobić z 3 do 5 przeszkód mając zooma typu 70-200 do dyspozycji.. i poczytaj o panoramowaniu (panningu) nie da się tego łatwo nauczyć ale efekty są najlepsze - jedyna rada Ćwicz, Ćwicz, Ćwiacz... na szczęście w cyfrze to bardzo tanie i łatwe bo nie ma kosztów praktycznie.. napisz jeszcze co masz za lustro/ albo co masz zamiar kupić to coś doradzimy..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 19-10-2008 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów