Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
Technicznie są poprawne, więc jest całkiem nieźle jak na początek. Znaczy nie masz problemów z poruszeniami czy naświetlaniem. Nie przekombinowuj z obróbką.
Dzięki wielkie wbrew pozorom to bardzo dużo jak dla mnie bo od czegos trzeba zacząć, najpierw grzecznie i poprawnie a potem coś więcej będę i ciekawiej (mam nadzieje kombinowac)

Cytat Zamieszczone przez Vitez
Co do ciekawszych ujęć... wydaje mi się że skok przez przeszkodę najciekawiej wygląda z boku, z bliska, wypełniać powinien cały kadr, minimum tła, odrobinę dłuższy czas (tak by np kopyta,grzywa były drgnięte ale jeździec ostry) doda dynamiki.
dzięki wlasnie bylam nieco pod presja fotograafując znajomych ktorym zależało na zdjęciach i chyba w obawie że coś będzie rozmazane nieco za krótkie czasy dawałam

Cytat Zamieszczone przez Vitez
Ale z tego co widzę to raczej masz styl Z daleka i teleobiektywem, byle nie przeszkadzać, byle nikt nie widział że zdjęcia robisz... może trochę wstydzisz się tego że masz aparat w ręku?
I dlaczego większość jakby od góry robione?
hehe widzę, że nic się nie ukryje, normalnie to ja bym biegała tam od przeszkody to przeszkody i z bliska robiła ale jestem jeszcze na rekonwalescencji ze złamanym (no teraz juz zrastającym się prawym obojczykiem) więc samo trzymanie aparatu było juz wyzwaniem tak żeby zbytnio reki nie nadwyreżać a łokiec zeby byl przy ciele, z tego tez powodu raczej wybrałam jedno miejsce z ktorego moglam jak najwiecej przeszkód obfocić bo nie jestem jescze w formie do biegania, tak ze i tak mysle ze jest nieźle, ale w sumie to dzięki temu obojczykowi miałam okazję i tyle czasu na robienie zdjęć bo inaczej bym pewnie startowała i wtedy zarówno czasu jak i zdjęc byłoby duuzo mniej...

Jak dostane płytke od kolezanki (której to aparatem robilam) to myślę, że jeszcze coś ciekawego sie z tamtąd wybierze to wstawię