Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: [MagdaS] Konie i jeździectwo

Domyślnie

Dzięki za wszystkie rady i komentarze z każdym się z Was zgadzam czeka mnie sporo nauki i wykorzystywania teori w praktyce ale jakże przyjemna nauka to będzie, chętnie pocwiczylabym juz panoramowanie chocby na samochodach ale jak pewnie wiecie nie mam obecnie aparatu ktory by sie do tego nadawal bo pdczas zawodow robie canonem kolezanki.

Ale żeby wątek nie umarł do czasu jak nabędę własnego canona to wstawię jeszcze jedno zdjęcie z tamtych zawodów, wieć jeszcze bez wykorzystania waszych rad ale wydaje mi się, że jest w miarę dobre? Chyba ze znowu jestem nieobiekywna dlatego czekam na jakies opinie, czy sie podoba, czy dobry kadr i jak jesli chodzi o techniczną stronę, będę wdzieczna za wszystko:

40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ciut za mała go, powinna obejmować nie tylko konika, ale i amazonkę. Z doświadczenia powiem, że przy kadrach en face lub 3/4 jeździeckich lepiej ustawiać ostrość na jeźdźca (najlepiej na jego/jej łapki), wtedy głębia się ładnie rozkłada.

franz92
    Guest

Domyślnie

moim zdaniem calkiem niezle jak na poczatki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Ciut za mała go, powinna obejmować nie tylko konika, ale i amazonkę. Z doświadczenia powiem, że przy kadrach en face lub 3/4 jeździeckich lepiej ustawiać ostrość na jeźdźca (najlepiej na jego/jej łapki), wtedy głębia się ładnie rozkłada.
    dzięki za bardzo praktyczną rade na pewno zap[amiętam, bo teraz teź widze, że lepiej gdyby ta GO inaczej sie rozkładała, alew cóż na LCD tego sie nie zobaczy, nauczka na przyszłość

A w takim razie wstawie jeszcze jdno GO większa (jak nie za duza) i tym razem kadr z boku (choc u nas w klubie nie bardzo lubie robic takie zdjęcia bo tlo niezbyt ciekawe jest).:

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tu generalnie ciut nieostro, może jakiś mały unsharp + podniesienie kontrastu LEKKO?

Btw, co to za klub?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Btw, co to za klub?
    KJ Szarża w Bolęcinie pod krakowem

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tu w sąsiedztwie również mamy KJ Szarża, acz pod Krakowem to nie jest, jakby nie patrzeć. Popularna nazwa.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Z panoramowaniem w jeździectwie to trudna sprawa. Szczerze mówiąc nie wiem czy są możliwe do uzyskania efekty jak np. w rajdach. Koń to nie samochód. Podczas ruchu pracuje całym ciałem, mamy ruszające się mięśnie, oprócz ruchu w poziomie dochodzi też ruch w pionie. I na samej górze niczym wisienka na torcie jeździec, który bynajmniej też nie siedzi w siodle jak posąg. Oczywiście nie znaczy to, że nie warto próbować

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Są możliwe, trudniej, niż na rajdach czy nawet biegach, ale spokojnie się da. Tylko trzeba lekko góra-dół robić, wprawy raczej troszkę niż rzeczywistych umiejętności. 11-go są kolejne zawody, skoro koniki się zrobiły na forum popularne, to też coś wrzucę, pewnie panning jeden czy dwa też się znajdą.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    ależ prosze was o jedno zrozumcie ze ja sie CHCE nauczyc....
    To nie na tym forum. To forum techniczne. Tu się dyskutuje nie o kompozycji zdjęcia a o tym czy widać z daleka pchłę na koniu

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów