Ładne zdjęcia krajobrazowe. Nie ma w zasadzie do czego się przyczepić. Najbardziej podoba mi się nr 4, nie widzi mi się nr 8 nie wiem co na nim jest, mostek? Nie otwiera się u mnie nr 3.
Ostatnio edytowane przez majcz ; 19-10-2008 o 21:02
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
mnie najbardziej ujął właśnie #8, ale gdybyś choć minimalnie rozszerzył kadr i trochę stonował z saturacją...bo niebo w tle jest takie...hm..."wesołkowate"...
w #1 kadr leci w prawo
a ten traktor/ciągnik w #6, nie przemawia do mnie
4 i 5 b. fajne, ale 7 mega wypas!
Ogólnie sympatyczne fotki, natomiast gdzieniegdzie przesadzasz z nasyceniem kolorów. Jest to szczególnie widoczne na 6 i 8. Nawet jeśli tak to wyglądało w rzeczywistości, to te fotki są zbyt pstrokate.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Generalna uwaga - nie dziel zdjęć na pół horyzontem w połowie kadru - to zupełnie rozkłada kompozycję, a gdy na niebie nic się nie dzieje - nie ma najmniejszego sensu.
Z całej serii podoba mi się właściwie tylko 1 - ładna kompozycja i przyjemnie pokazana woda, ale poprostuj, bo wylewa się w prawo. Szkoda, że światło raczej południowe niż poranne. Znam Rogalin ze zdjęć, piękne miejsce, pojedź tam o świcie, gdy będzie mgiełka - zrobisz świetne zdjęcia.
Bardzo przyjemne krajobrazy, #4 najlepsze - pomimo ze kadr podzielony w polowie horyzontem, to w tym przypadku ratuje je drzewo i calosc jest bardzo udana.
Moje ulubione terenyA zdjęcia bardzo przyjemne.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
bardzo przyjemne fotki, uwaga o dzieleniu kadrów na pół już była:wink:
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
mnie też się podobają