Zgadza się, należy zaktualizować ACR do wersji 4.6, która nota-bene niedawno się ukazała. Pobiera się ją za darmo ze strony Adobe i nie ma żadnych problemów z instalacją do CS3. Sprawdziłem pobieżnie rezultaty i... zdałem sobie sprawę z faktu, że straciłem wiele godzin na obróbkę swoich zdjęć tylko po to, by uzyskać efekt, który obecnie wychodzi po jednym kliknięciu. Super sprawa te profile - szkoda że wcześniej do nich nie dotarłem.
Pozdrawiam
ciekawa odpowiedź, choć niewyczerpująca
może ma ktoś inne odczucia?
puszki + szkła + inne graty
zgaduje, ale co mi tam...
pierwsze jest z profilu domyslnego Adobe, jesli dobrze widze po rozsmarowanej musztardzie.
drugie prawdopodobnie jest z profilu imitujacego Picture Style Portrait, a przynajmniej tak sie wydaje patrzac na sztucznie zmahoniowana skore i buraczkowe przejscia tonalne w cieniach twarzy. troche by tu pomoglo lekkie obnizenie temperatury barwowej, ale buraczkow w cieniach by to nie naprawilo
oba do ****wrzuc Picture Style Standard i wedle gustu podkrec lekko kolor, a zdjecie dostanie rumiencow i zacznie wygladac po ludzku
![]()
Ja nie pokazuję w tym momencie swoich ps'owych umiejętności, wiec zdjęcia nie muszą być idealne. To tylko porónanie dwoch profili - ten sam raw wywolany z różnymi profilami, pomniejszony i zapisany w jpg...
co do odpowiedzi to tylko pierwsza część jest zgodna z prawdą
Ja to widzę i wiem jakich profili użyłem, więc sprawdzam Wasze domysły![]()
Ostatnio edytowane przez lukaszczecin ; 20-10-2008 o 23:19
puszki + szkła + inne graty