Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Nie banalne pytanie o zamiane kita

Domyślnie Nie banalne pytanie o zamiane kita

Na wstepie chce zaznaczyc ze przewertowalem podobne tematy i nie znalazlem jednoznacznego rozwiazania mojego problemu.
    Posiadam 450d + Kit + C 70-200 L IS, mysle przyszlosciowo i za jakis czas pewnie bede zmienial na FF (5d zapewne) wiec interesuja mnie tylko obiektywy EF.
    Powoli zaczynam szukac czegos zaminast kita, nie mam narazie konkretnego przeznaczenia, chcialbym poprostu miec ladnie zamkniety przedzial, w przyszlosci pewnie dokupie do tego jakies stalki, napewno portretowke.
    Glownie bardziej zalezy mi na jakosci, wiernosci odwzorowania niz na jasnosci (chyba ze jakosc nie bedzie proporcjonalna do jasnosci). Dlatego narazie na moim celewniku pojawil sie C 17-40mm f/4 L (to gorna granica cenowa na jaka moge sobie teraz pozwolic), czy istnieje w ogole jakas alternatywa dla tego szkla ? Martwi mnie tez ta 30mm luka pomiedzy 40 a 70.
    Jestem strasznie zadowolony z jakosci 70-200 L czy po 17-40 L moge oczekiwac tego samego ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wedle postawionych przez Ciebie kryteriów nie ma nic innego jak 17-40.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

ja mam 17-40 i 85 i nie martwi mnie luka zamieniłem kita na 17-40 i jestem zadowolony.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miszcz Zobacz posta
    Na wstepie chce zaznaczyc ze przewertowalem podobne tematy i nie znalazlem jednoznacznego rozwiazania mojego problemu.
    To powinieneś się ze swoim pytaniem dopisać do dowolnego z dziesiątek wątków klasy "co zamiast kita" .

Uprawnienia umieszczania postów