nikt mnie nie wykiwał i nikt mnie nie wystawil- koniec tematu. luft 8300 za Dsa...???
Hmm dziwne to co piszecie o fotoplusie.... Ja sobie u nich zamówiłem przez internet 31.12.2008 (w dniu kiedy odebrałem 16-35/2.8 II za 3.939,00) za 8099,99 odebrałem 20.01.2009 po 2 telefonach z ich strony, najpierw, że lada dzień będzie i potem, że jest i zapraszamy. Zarówno z ceną jak i z fakturą nie było najmniejszych problemów.
Widać dobrze trafiłem. W Fotopanoramie, którą do tej pory ceniłem, zapisali mnie, nawet dzwonili, żeby potwierdzić i że jak tylko będzie to oczywiście zadzwonią... Ciekawe ile piątek do dzisiaj sprzedali i nawet się do mnie nie odezwali...
Rozumiem, że towar deficytowy, ale po co obiecywać coś czego się nie zamierza dotrzymać. Powiedzieliby: Proszę Pana, chętnych 500 a dostajemy ochłapy po kilka sztuk, musi Pan próbować. I sprawa jasna, a tak? Psu w dupę ich słowa...
No i znowu trzeba powiesić psy na fotopanoramie. Kuzyn chciał u nich zamówić d700 + 24-70/2.8 i 80-200/2.8. mieli odpowiedzieć w ten sam dzień kiedy będzie, nie odezwali się. Dzwonił nazajutrz, mieli oddzwonić za 10 minut, nie odezwali się. Dzwonił ponownie, to jeszcze dostał zjebkę, że przecież to nie od nich zależy, bo czekają na informację od dostawcy... i jak będzie to dadzą znać... dziś miajją 2 tygodnie. Dawno kupił sprzęt gdzie indziej i cieszy sie z jego użytkowania, a fotopanorama dalej milczy.
Acha, jeszcze jedno. Przed zakupem był u nich 2 razy, rozmawiał, porównywał itp. Pierwszy sprzedawca - Agnieszka - właścicielka: poleca canona szczególnie 5d mark II, piękna kolorystyka, nikon tego panu nie da. Po czym odchodzi do innego klienta żeby dać czas do namysłu. Przychodzi za moment drugi sprzedawaca: Canon? nie, absolutnie, fatalna kolorystyka, tylko nikon, znacznie lepsza kolorystyka...
Powiem tak: 3 lata temu dałbym się za nich pociąć, dzisiaj już tam nawet nie pójdę, choćby mieli lepsze ceny. Jeśli nie masz w momencie gotówki na zakup, żeby im od razu bez namysłu zostawić, to nic nie zamawiaj bo i tak tego ci nie załatwią, a jak już ściągną na sklep to nie dla ciebie, tylko dla kogoś kto właśnie jest w sklepie i o to zapyta. Dostanie od ręki, a ty się w życiu nie doczekasz na to co zamówiłeś...
W marcu, kupiłem w fotopanoramie 5Dmk2 za 7200, powiedzcie proszę, jaką powinienem dostać gwarancję (Canon Polska Sp. z o.o.) ? , bo wewnątrz była tylko europejska gwarancja canona (zafoliowana z instrukcjami obsługi w kilku językach)
5Dmk2; 30D; 50E; 17-40L; 24-105L; 70-300 DO IS; 580EX