Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Fotopanorama kraków Problem!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Rękojmia – odpowiedzialność sprzedającego względem kupującego za wady...
    "Od pewnego czasu wśród konsumentów pojawiło się dużo problemów z odróżnieniem uprawnień.

Dodatkowo zmienione przepisy (zamist kodeksu cywilnego - ustawa) powodują, że konsument chcąc złożyć reklamacje nie wie jakie prawa mu przysługują.

W skrócie:
    Gwarancja - udziela jej dobrowolnie producent na dowolny czas. Może, ale nie musi,

Rękojmia - pojęcie to już nie obowiązuje w relacjach producent/konsument. Ale obowiązuje w transakcjach dwóch przedsiębiorców,

Niezgodność towaru z umową - najlepsze rozwiązanie dla konsumenta. Nie można ograniczyć tego prawa."
    A ja mam canona...

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Owsze, i własnie na niezgodnośc towaru z umową bedziemy sie powoływać. Kupująca jest jeszcze w o tyle dobrej sytuacji, że sklep UZNAŁ jej roszczenia nie dająć przez 14 odpowiedzi (zgodnie z Art. 8, par 3 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego - rozdział 1)
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Tak kupując wyszła z pudełkiem oraz instrukcja obslugi i paragonem oraz obiektywem lecz nie miała gwarancji... taki szkopuł..
    Jak kupiłem 17-55 w Fotopanoramie, również nie dostałem gwarancji.
    Tj. była w pudełku, ale taka jak potrzeba. Ale o tym nie widziałem w chwili zakupu.
    Ponieważ po 7 dniach poszedłem z nią do podbicia okazało się, że nie mają kart w sklepie i muszę sprowadzić.
    Fakt, z oddzwanianiem do klientów różnie w Fotopanoramie bywa, dlatego sam ich nękałem i gwarancję dostałem po jakimś czasie.

Podobną sytuację miałem w Foto Plusie z kartą gwarancyjną do obiektywu. Ale przyszedłem z paragonem i Pan mi kartę wypisał i dał.

Ważne, że masz paragon. Teraz pozostaje Wam tylko gnębić sprzedawcę, najlepiej ciągle tego samego i kartę dostaniecie.

Powodzenia.
    Canon 50D + dodatki

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dzięki za pomoc Panowie. Canis_lupus zadeklarował swoja pomoc na miejscu w Krakowie wiec jestem dobrej mysli. o sukcesach bede informował na bierząco Pozdro

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Tak kupując wyszła z pudełkiem oraz instrukcja obslugi i paragonem oraz obiektywem lecz nie miała gwarancji... taki szkopuł..
    Przeczytaj jeszcze raz mój post na stronie nr. 1. Dostajesz tydzień czy tam 10 dni na sprawdzenie sprzętu, po tym terminie (oczywiście możesz wcześniej) przychodzisz, pokazujesz paragon, dostajesz kartę gwarancyjną, walą pieczątki i jest ok.

Powodzenia!
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Czyli rozumiem mogę przyjść sobie np. miesiąc po zakupie i wtedy powinni mi dać kartę itd? No nic zobaczymy z tego co wiem wszystko wyjaśni sie w środę

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Czyli rozumiem mogę przyjść sobie np. miesiąc po zakupie i wtedy powinni mi dać kartę itd?
    Dokładnie tak! Ja tak właśnie zrobiłem z racji tego, że nie mieszkam w krk i czasu było brak na wycieczkę
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moze niedługo problem sie juz rozwiąże. Prawdopodobnie wydadzą karte gwarancyjną.
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Moze niedługo problem sie juz rozwiąże. Prawdopodobnie wydadzą karte gwarancyjną.
    I jak ta sprawa się skończyła?
    Canon 50D + dodatki

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wydali kartę, trzeba tylko czekać az szkło wróci z Żytniej. Nie mam dokładnych informacji od właścicielki.
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów