Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Tamron 70-200 2.8 - problem

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    Dobrze wiedzieć, że mamy serwis tamrona w polsce bo juz w paru postach na forum mnie straszyli

pozdrawiam i zycze udanego serwisu.
    Wiadomo o tym nie od dziś...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

arszenik
    Guest

Domyślnie

Czy on istnieje? Fizycznie moze na mapie tak...

Obiektyw do serwisu oddałem 27.03.2009 a do dzisiejszego dnia nie mam, nawet informacji, usiłowalem wyciagnac cos od serwisu pani miala oddzwonic i mnie olala, a na maile odpisują schematowo, ze jak zrobią to dadzą znac... 30 dni mija 8 maja, jak sie pytam czy na 8 maja bedzie to cisza, ale ... jesli czesci sprowadzaja to moge se pewnie poczekac i 2-3 miesiace...

Pomijajac to ze na stronie maja napisane ze jesli sciagane czesci to moze trwac dluzej niz 30 dni to jak to sie ma do polskiego prawa? Bo jak mam czekac 2 miesiace to...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W sumie dopiero teraz doczytałem, że ktoś próbował wyostrzyć tym szkłem obiekt w odległości 0,5m, a AF grzązł na 0,95. No to by się wszystko zgadzało

Nie powinno być tylko problemu z późniejszym ustawianiem ostrości w dalszym zakresie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

jakieś 2 miesiące temu dawałem 17-50 do kalibracji, w czasie luźnej polemiki z serwisantem, dowiedziałem sie że, sprzęt do kalibracji 70-200 dopiero do nich płynie z Japoni. Dlatego może twoje szkło pojechało do niemiec, jeżeli jeszcze tego sprzętu nie uruchomili.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

arszenik
    Guest

Domyślnie

odpowiedz z foto-techniki:

Serwis naprawia w kolejnosci jak dostaje

Zdarza się brak jakiejs częsci .. no to ją zamawia i czeka na dostawę a reklamujący czeka na naprawę

Wiekszosc napraw ok. 85 % jest naprawiane w ciąku kilku kilkunastu dni w naszym serwisie na miejscu , no ale nie wszystko !

Część obiektywów wysyłamy do serwisu fabrycznego do Koloni tak było z Pańskim obiektywem , jest już od jakiegos czasu w serwisie fabrycznym

W Tamron Europe czas naprawy to 7-8 tygodni

Myslę że, nie jest ten czas naprawy wyjątkiem ( podobne terminy są w Canon czy Nikon )

Mnogość modeli na rynku i ilosc modyfikacji wcale nie ułatwiają napraw
    tydzien u nich, 7-8 tygodni tam, zanim wroci... to bedzie ~10tyg czyli minimum 2 miesiace, to z miesiac jeszcze poczekam... super...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Renia239 Zobacz posta
    i dokona naprawy w jego imieniu lub wymieni na towar wolny od wad jeżeli w ciągu 14 dni gwarant go nie naprawi. W przypadku Tamrona naprawa w jakimś rozsądnym terminie jest niemożliwa (3-6 m-cy). Sądze, że kolega nie znajdzie serwisu który podejmie się naprawy "obiektywu" Tamron.
    gwarant do 14 dni ma określić się, czy dokona naprawy w ramach gwarancji (uzna wadę sprzętu za fabryczną bądź udowodni winę klienta). Jeżeli nie określi się do tego czasu, należy naprawę uznać jako gwaranyjna. Czas naprawy (jeżeli nie jest określona w warunkach gwarancyjnych inaczej) nie może przekroczyć okresu gwarancyjnego. Dotyczy to umowy kupna- sprzedaży z osobą fizyczną. Sprzęt zakupiony na firmę podlega innym przepisom.
    Tylko nie pytajcie o konkretne przepisy, słyszałem to od prawnika producenta, kiedy miałem problem jako sprzedający z przedłużającą się naprawą
    400D/grip/17-40L/24-105L/70-200L/kit/S18-200/580 EXII

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów