Czy on istnieje? Fizycznie moze na mapie tak...
Obiektyw do serwisu oddałem 27.03.2009 a do dzisiejszego dnia nie mam, nawet informacji, usiłowalem wyciagnac cos od serwisu pani miala oddzwonic i mnie olala, a na maile odpisują schematowo, ze jak zrobią to dadzą znac... 30 dni mija 8 maja, jak sie pytam czy na 8 maja bedzie to cisza, ale ... jesli czesci sprowadzaja to moge se pewnie poczekac i 2-3 miesiace...
Pomijajac to ze na stronie maja napisane ze jesli sciagane czesci to moze trwac dluzej niz 30 dni to jak to sie ma do polskiego prawa? Bo jak mam czekac 2 miesiace to...
W sumie dopiero teraz doczytałem, że ktoś próbował wyostrzyć tym szkłem obiekt w odległości 0,5m, a AF grzązł na 0,95. No to by się wszystko zgadzało
Nie powinno być tylko problemu z późniejszym ustawianiem ostrości w dalszym zakresie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
jakieś 2 miesiące temu dawałem 17-50 do kalibracji, w czasie luźnej polemiki z serwisantem, dowiedziałem sie że, sprzęt do kalibracji 70-200 dopiero do nich płynie z Japoni. Dlatego może twoje szkło pojechało do niemiec, jeżeli jeszcze tego sprzętu nie uruchomili.
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
odpowiedz z foto-techniki:
tydzien u nich, 7-8 tygodni tam, zanim wroci... to bedzie ~10tyg czyli minimum 2 miesiace, to z miesiac jeszcze poczekam... super...Serwis naprawia w kolejnosci jak dostaje
Zdarza się brak jakiejs częsci .. no to ją zamawia i czeka na dostawę a reklamujący czeka na naprawę
Wiekszosc napraw ok. 85 % jest naprawiane w ciąku kilku kilkunastu dni w naszym serwisie na miejscu , no ale nie wszystko !
Część obiektywów wysyłamy do serwisu fabrycznego do Koloni tak było z Pańskim obiektywem , jest już od jakiegos czasu w serwisie fabrycznym
W Tamron Europe czas naprawy to 7-8 tygodni
Myslę że, nie jest ten czas naprawy wyjątkiem ( podobne terminy są w Canon czy Nikon )
Mnogość modeli na rynku i ilosc modyfikacji wcale nie ułatwiają napraw![]()
gwarant do 14 dni ma określić się, czy dokona naprawy w ramach gwarancji (uzna wadę sprzętu za fabryczną bądź udowodni winę klienta). Jeżeli nie określi się do tego czasu, należy naprawę uznać jako gwaranyjna. Czas naprawy (jeżeli nie jest określona w warunkach gwarancyjnych inaczej) nie może przekroczyć okresu gwarancyjnego. Dotyczy to umowy kupna- sprzedaży z osobą fizyczną. Sprzęt zakupiony na firmę podlega innym przepisom.
Tylko nie pytajcie o konkretne przepisy, słyszałem to od prawnika producenta, kiedy miałem problem jako sprzedający z przedłużającą się naprawą
400D/grip/17-40L/24-105L/70-200L/kit/S18-200/580 EXII