Gdzie to cudo kupic, no szukam , szukam i niema nigdzie, to przeciez kawalek plasiku, czy naprawde musze strugac?
Pozdrawiam
Gdzie to cudo kupic, no szukam , szukam i niema nigdzie, to przeciez kawalek plasiku, czy naprawde musze strugac?
Pozdrawiam
Tak z czystej ciekawości. Po co Ci to cudo? Bo jeszcze nigdzie nie widzałem zaślepionych sanek.
Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo
Żeby się styki nie brudziły?
Z tym nigdzie to kwestia mocno względna - dawnymi czasy wiele aparatów miało takie zaślepki dodawane fabrycznie...
Pzdr
Grzesiu
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne
Ostatnio widziałem takie ustrojstwo w nowym Olku.
Czyli - ktoś to robi. Sanki jak wiadomo trzymają się pewnych standardów.
Niemniej jednak przydatność tego typu gadżetów jest mocno dyskusyjna.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Zaślepka była np w Zenicie (w innych też). Do aparatów Canon EOS zastosować się jej jednak za bardzo nie da, bo aparat będzie "widział" podpiętą lampę (wyłączoną). Końcówka dolnej części szyny w sankach jest odchylona do góry, wciśnięcie tam czegokolwiek aparat odczytuje jako założenie lampy. Skutkuje to tym że aparat nie otworzy lampy wbudowanej i zablokuje dostęp do jej nastaw w menu.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Spoko.Pytanie z sensem.Nie wiem czy to cudo chroni przed woda ,ale to popularna historia uszkodzeń.Czasami widać ze ludzie mają .Ja widziałem na nikonach ,ale chyba to to samo co canon.Pytany przeze mnie "inwestor "odpowiedział: gooogle .sklep itd.Mc .Gywer :edytuję bo teoretycznie możliwy rowek itp.jestes ing. wiec wiesz lepiej.Ludzie używają.Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez janmar ; 16-10-2008 o 11:39
w pentaxach daja w standardzie takie cos![]()
A jak u innych marek wygląda sprawa blokowania wbudowanej lampy? Na jakiej zasadzie aparat wykrywa założony palnik? Bo zastanawiam się czy konkurencja przygotowała się lepiej od strony konstrukcyjnej, czy też w Pentaxie i Nikonie też trzeba usunąć zaślepkę przed uruchomieniem wbudowanej lampy![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
nie trzeba nic usuwac, jak zaslepka to zaslepka, nie ma nic do rzeczy przy wbudowanej lampie.