Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: C1 v4 PRO i C1 LE 4.5

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie C1 v4 PRO i C1 LE 4.5

Cześć,

Może nie wszyscy wiedzą - wczoraj pojawiła się w końcu wersja 4 C1 ze szczepu PRO. W porównaniu z LE jest parę rzeczy - czy wartych różnicy w cenie? Trudno powiedzieć. Na pewno przy dużym przemiale style, korekta winiety (choć nie tak elastyczna, jak w LR / ACR) itp przyspieszą pracę. Dodatkowe rzeczy, typu edytor kolorów, presety kolorów skóry, zabawa lokalnym kontrastem itp itd mogą być przydatne.

Co mnie zawiodło w PRO - po zdjęciu saturacji edytor kolorów nie da się wykorzystać jako mikser kanałów. A przynajmiej mi się nie udało.

Ja jako amator pozostaję przy LE. Nie stać mnie na PRO i jej nie wykorzystam...

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Jedyna rzecz, której brakowałoby mi w LE to obsługa dwóch monitorów ale dodatkowe 200 baksów za ten ficzer to zdecydowanie za dużo. Pozostanę przy i tak bardzo dobrym LE

can-on
    Guest

Domyślnie

Panowie, macie licencje jeszcze z SanDiska czy może płatne?
    Bo tak się zastanawiam czy uda mi się zrobić upgrade z wersji 4.1.2.20146 (licencja SanDisk) do tej najnowszej a nie chciałbym ryzykować utraty licencji.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez can-on Zobacz posta
    Panowie, macie licencje jeszcze z SanDiska czy może płatne?
    Bo tak się zastanawiam czy uda mi się zrobić upgrade z wersji 4.1.2.20146 (licencja SanDisk) do tej najnowszej a nie chciałbym ryzykować utraty licencji.
    W ramach wersji 4.x nie ma upgradów. Jedziesz na tej samej licencji. Spoko Maroko.

can-on
    Guest

Domyślnie

No i zaktualizowałem, niestety sypie jakimś błędem przy otwarciu i zamknięciu programu i nie zapamiętuje ostatnio otwartego folderu:/

Na szczęście reszta działa.
    Tak więc czekam na jakaś aktualizację.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też tak miałem. Sprawa jest prosta - na szczęście. Usuń katalog Phase_One z AppData z Twojego katalogu domowego Windows i z Moje Dokumenty\Moje Obrazy CaptureOneLibrary. Stworzy je sobie na nowo i będzie git. Wystarczyło poszukać sekundę na supporcie P1 :-)
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 17-10-2008 o 08:04

can-on
    Guest

Domyślnie

Dzięki za info Sprawdzę wieczorem.

Pozdrawiam

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

a poprawili jakość finalną obrazków? bo te z LE 4.... to porażka w porównaniu ze starym 3.7...
    Canon 855D + 8-200mm f4

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Porównywałem 3.7 z 4.x i 4.x wygrywał. Również w poprzedniej wersji. Oczywiście w opcji bez ostrzenia i odszumiania. Lepszy kontrast lokalny, lepiej działające krzywe (w 3.7 spadał kontrast). W czym 3.x był lepszy?

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

no właśnie ja wyostrzałem w 3.7 i w żadnym innym programie nie potrafię uzyskać tak dobrych efektów jak w 3.7.

Zresztą to samo pisał zdaje się oskarkowy - też za nic nie potrafił uzyskać lepszych efektów 4....

Jeśli Ty potrafisz - to zazdroszczę.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów