Kupowalem przez e-oko , przez komis wiec nie wiem o jakiej aukcji mowisz , pozniej wrzuce jakies foto.
Kupowalem przez e-oko , przez komis wiec nie wiem o jakiej aukcji mowisz , pozniej wrzuce jakies foto.
no comment...
ja już skończyłem kupować uzywane korpusy.
o ile np. aktualnie nie posiadam żadnego nowego obiektywu,
o tyle korpusy wyglądały u mnie tak:
Zenit 122 - n
Praktica MTL - u (zakup osobisty, prywatnie od znajomego, bez zastrzeżeń)
AV-1 (FD) - u (Allegro, niby sprawny, ale i tak wymagał regulacji i konserwacji)
EOS 3000 - n
EOS 500N - u (Allegro, uszkodzony spust, zwrot),
EOS 100 - u (Allegro, uszkodzona migawka, zwrot),
EOS 50 - u (Allegro, odbiór osobisty, w końcu się udało...) i tu powiedziałem sobie "dość"!
EOS 300D - n
EOS 5D - n
... - n
... - n
...
o taki kubeł zimnej wody mi chodziłobo dziecko ukryte w środku, mówi- jedź, kup, teraz a rozsądek mówi to co gwozdzt
no to jeszcze na dokładkę:
http://canon-board.info/showthread.php?t=39344
jak widać NIE MA ŻADNEJ gwarancji na przebieg 100k.
Jednemu pada po 30-40k, innemu chodzi 200k...
Wiec jak nowy to tylko gwara , bez niej rownierz moze pasc szybko i zonk , ale cena juz inna tak czy owak wydaje mi sie ze kazdy ze swoim budzetem i mozliwosc sam podejmuje decyzje w co sie pakuje poprostu
no comment...
No,nie tak.Zupelnie nie.Świat jest jaki jest,ale jest dobry i zły.Mam kolejne body dslr.Kazdemu polecalbym moje poprzednie.Sprzedawałem tylko dlatego ze nie stac mnie na wszystko.[Zresztą gdybym miał wszystko to gdzie bym to połozył.]Sprzedaję i kupuję u uczciwych partnerów.To forum zawiera duza wiedze o TIP-ach.Takich jak ja jest wielu.Kupić b.warto.Jeśli ktoś nie chce kupic nieuczciwie i nie ryzykuje to niech korzysta ze sprawdzonych partnerów.Ostatnio sprzedalem 5d ~~ 20000 pstryków za 3400Pln. [z wielkim żalem]. 17-40 /4 [z wielkim żalem] za 1600 PLN.Moja sugestia
obry sprzedawca i dobry kupiec to złota para.Pozdrawiam.
Amen
OD siebie dodam - spoko, mozna czekac az cena spadnie. Miesiac, trzy, pol roku.
Wg mnie cena spada juz mocno, ale 40d - bo jest wiele chtnych na 5d, a 5d uzywek pojawia sie mniej na rynku niz chetnych - wiec cena 5d wg mnie tak szybko nie spadnie. Tym bardziej gdy cena nowego 5d wyjdzie w okolicach 7,5 tys PLN.
Stara prawda - czekac mozna, ale przez ten czas nikt nie odda Ci zdjeci ktore moglbys zrobic 5d.
Jest takie stare madre przyslowie: "Chytry dwa razy traci".