Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: 350d + grip a ergonomia

Coś już napisał Awatar Trolu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sal:
    1) nie bulwersuje sie, tylko wyrazam swoja opinie
    2) nie podoba mi sie sposób w jaki ze mna dyskutujesz, bo usilnie probojesz mnie obrazić stwierdzeniami "nie mój problem, że nie rozumiesz...", które nie mają innego zastosowania i są niezgodne z prawdą. Poza tym wciąż "powtarzasz" cos czego nie mówilesz wczesniej...
    3) Na tym etapie dyskusji powinienes juz zauwazyc ze nie mam nic przeciwko filozofii kupowania 350D z gripem o ile ma ona sens. A nie widze sensu w szczególnych przypadkach które wymieniłem i jako przykład przytoczyłem historię mojego kolegi. Skoro kupiles sobie 350D bo paramtetry Ci się podobały i gripa bo chciałes zeby był wygodny i miales juz wczesniej osprzet Canona i TYLKO ten model odpowiadał Twoim wymaganiom - to spoko. Natomiast nie widze nic smiesznego w przekonaniu ze body powinno byc wygodne bez gripa. I to jest wlasnie moja opinia która bezskutecznie próbuje Ci przekazać i uważasz ją za śmieszna.

muflon: Przyszlo, natomiast nie wiem skąd Tobie przyszło że mi nie przyszło

Przy okzazji chciałem zauważyć co może być cenną informacją dla forumowiczów rozważających kupno gripa do 350D, że jedyny sposób w jaki grip czyni ten aparat wygodniejszy to fakt iż przedłuża grip pionowy i dodaje grip poziomy (jest jeszcze kwestia dodaktowych przycisków i pokretla, ale nie otym). Czyli jezeli do tej pory trzymajac aparat normalnie uchwyt kanona był dla was za płytki, to zakup battery-gripa tego nie zmieni, a aparat będzie jedynie cięższy.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ah zapomniałbym, tak dla ścisłości - oczywiscie jest mozliwe podlaczenie battery-gripa do D70. http://www.harbortronics.com/detail.php?id=2

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To to do D70 jest tania podroba pod tytulem "walenie kotka przy pomocy mlotka" a nie prawdziwy grip... Tak to ja do 300D moge rakiete ziemia-powietrze albo silnik V8 dokrecic.

Cale to jeczenie o niewygodnym body po to aby sprzedawac gripy czy aby wiecej 20'stek opchac mysle ze mija sie z celem... Nie przyszlo wam do glowy ze prawda moze byc gdzies obok?

Polski rynek i placz o roznicy w cenie 20D to jest margines rynku swiatowego. W normalnych krajach aparat sie wybiera pod katem funkcji a nie funkcji w cenie. Tam nie ma problemu z zamiana malego na wiekszego, bo doplata to tydzien pracy dla wiekszosci...

Ten aparat nie byl robiony tylko dla facetow o wielkich rekach tylko w Polsce... Wbrew pozorom rozmiar 350'tki ludziom sie bardzo podoba... Zwlaszcza kobietom... Tekst "o jaki slodziutki" w sklepach paru juz slyszalem Canon napewno celowo zrobil tak a nie inaczej... Napewno tez im sie to oplaci... Japonczycy (raczej drobni) pewnie kupia w samym Tokio wiecej tych puszek jak w calej Polsce bedzie, wiec... Obserwujac wielu ludzi zauwazylem ze 300D to tak raczej wielka cegla dla wiekszosci, zwlaszcza azjatow i azjatek...

W adoramie nie tak dawno "jedna taka laska" oddala swoje D70 z czyms tam i kupila 350'tke, 580'tke, 17-85 i 70-300DO ze wzgledu na rozmiar, wiec krucjata anty Canon "bo body male" nie do konca jest prawdziwa... Ten kij ma dwa konce... To ze w Polsce wiekszosc nie skrobie na 20D tylko dla rozmiaru nie znaczy ze nie ma ludzi dla ktorych doplata do rozmiaru jest prawie ze pomijalna a dla innych zaleta malego body bardzo duza.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 30-06-2005 o 17:13
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja jeszcze dodam od siebie: gdybym miał jakąś totalnie niepotrzebną gotówkę (marzenia ), to kupiłbym sobie właśnie 350D bez gripa z kitem, albo innym porównywalnie małym i lekkim obiektywem - jako substytut G5-tki, na imprezy, do wrzucenia w przysłowiową kieszeń itp. I to wszystko pomimo, że łapy mam raczej słusznych rozmiarów.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trolu
    sal:
    2) nie podoba mi sie sposób w jaki ze mna dyskutujesz, bo usilnie probojesz mnie obrazić stwierdzeniami "nie mój problem, że nie rozumiesz...", które nie mają innego zastosowania i są niezgodne z prawdą. Poza tym wciąż "powtarzasz" cos czego nie mówilesz wczesniej...
    Wybacz, ale jeśli ja piszę o lepszych parametrach technicznych, a Ty wyjeżdzasz z "2mp więcej i czarną obudową", to jak mam Ci uzmysłowić, że chodzi mi tylko i wyłącznie o parametry techniczne? Narysować? No chyba, że się chcesz tak nabijać i wszystkie te wypowiedzi dla żartu...
    Cytat Zamieszczone przez Trolu
    3) Na tym etapie dyskusji powinienes juz zauwazyc ze nie mam nic przeciwko filozofii kupowania 350D z gripem o ile ma ona sens.
    Tylko dlaczego negujesz, że dla kogoś ma sens kupowanie gripa, (choćby i tylko) po to aby aparat się stał większy?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    To to do D70 jest tania podroba pod tytulem "walenie kotka przy pomocy mlotka" a nie prawdziwy grip... Tak to ja do 300D moge rakiete ziemia-powietrze albo silnik V8 dokrecic.
    No chyba troche przesadziles Grip to grip, czyli trzymanko... baterry compartment tez ma wiec hula. moze nie jest to high-endowe wykonanie ale swoja funkcje spelnia w 99%. Mysle ze rakieta ziemia-powietrze i silnik V8 miałyby zgoła gorsze rezultaty

Co do reszty postu, to bardzo sluszne spostrzeżenia wg mnie. W pełni sie z Toba zgadzam Wychodzi na to ze mam kitajskie rączki ;D bo rzeczywiscie 300D miałem pare dni do testów i uchwyt miał dla mnie poprostu za duży, a 350D pasuje jak ulał. Szkoda ze nie ma tu zadnej kitajskiej emotikonki :-)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów