moze canon specjalnie zrobil taki maly ten 350d ? zeby ludzie wiecej gripow kupili :P hehe
moze canon specjalnie zrobil taki maly ten 350d ? zeby ludzie wiecej gripow kupili :P hehe
Poniewaz nie wszyscy potrzebuja 20D i nie czuja potrzeby placic 2k wiecej?Zamieszczone przez Trolu
Witam !
Ja mam analogowego 300V z gripem i powiem ze bez niego aparat bylby uciazliwy w dluzszym uzytkowaniu zwlaszcza z wiekszym obiektywem. Z gripem jest OK!. Z tego co porownywalem to 350D i 300V maja porownywalne rozmiary wiec sadze ze takze bedzie OK! W kazdym razie ja sie przymierzam do 350D z gripem, bo 20D z gripem bedzie dla mnie za wielki.
Pozdrawiam
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
350D w porownaniu z 300v jest nawet chyba ciut wiekszy. Natomiast 300v z BP-220 jest calkem wygodny.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Daje bez problemuZamieszczone przez mxw
wszystkie palce wygodnie leża tam gdzie powinny: kciuk ma dostep do wszystkich przycisków, jeden palec na spuście i 3 na gripie. Też miałem już okazje długo używać 350D i żadnych odcisków sie nie nabawiłem, nawet nie mam nadwyrężonego nadgarstka... co często sie dzieje w przypadku mojego analoga Olka OM-1 - ale i tak go kocham
![]()
UWAGA: dla osób ktorzy jeszcze nie kupili 350D bo może być "za mały" podaje wymiary mojej dłoni ;D najdłuższy palec mierzony od kłykcia do końca: 10 cm; długośc dłoni od nadgarstka do czubka najdłuższego palca: ok 18cm
Pozdrawiam![]()
Nie przekonuje mnie taka odpowiedź. Skoro nie potrzebuja 20D to jest jeszcze Nikon, Pentax, świetne technologicznie olympusy, a jak juz musi być Canon koniecznie to czemu nie 300D? Wszystkie z większymi i "wygodniejszymi" uchwytami. Także podtrzymuje swoje zdanie z poprzedniego postu.Zamieszczone przez sal
Powtórzę - bo niektórym właśnie przestaje wystarczać technologicznie 300D, a 350D idealnie spełnia ich wymagania? Ja rozumiem, że są tacy co kupują sprzęt z górnej półki tylko po to aby móc się nim pochwalić, a potem nie wykorzystują nawet połowy jego funkcji... Ale są też inni, którzy kupują to co im aktualnie potrzeba. I powtórzę - nie widzę sensu wydawania 2k więcej na 20D, jeśli komuś technologicznie wystarcza 350D. Rozumiem, że Ty widzisz sens płacenia 2k więcej za trochę większe body. Zdarza się.Zamieszczone przez Trolu
Źle rozumiesz niestety. Nie widze sensu w ograniczaniu sie do 350D, kupowaniu go nawet jak nie bedzie wygodny "bo ma 2mp wiecej i jest czarny". Mój kolega tez kupił 350D, okazalo sie ze jest niewygodny, wiec dokupil gripa. Z malego niewygodnego aparatu otrzymał duzy mniej niewygodny bo nadal grube palce musiał wciskac miedzy uchwyt a obiektyw. Po miesiacu sprzedal aparat z gripem i kupil Nikona. Owszem gdyby spał na kasie kupiłby pewnie 20D, ale to juz nie o to chodzi. Mam nadzieje ze juz rozumiesz dlaczego uważam ze body powinno być wygodne bez gripa i ewentualnie jeszcze wygodniejsze z nim. Poprostu IMHO bezsensowne jest kupowanie niewygodnego body i uwygadniać je dopiero gripem. A zawsze jest jakaś alternatywa...Zamieszczone przez sal
Ale to naprawdę nie mój problem, że nie rozumiesz słowa "parametry techniczne". I bynajmniej nie widzę przewagi 350D w czarnym kolorze i większej ilości pikseli. Uważam natomiast 350D za zbyt mały aparat w wersji podstawowej, dlatego dokupuję gripa. Nie rozumiem co Cię w tym oburza. Co zaś do Nikona - tam nie masz w ogóle możliwości podpięcia gripa, więc porównanie z kolegą rzuciłeś kiepskie (szczególnie w kontekście tego co napisałeś potem). Powtórzę - to że Ty nie widzisz w czymś sensu - nie oznacza, że nikt go nie widzi. A jeśli mam już szkła Canona, lampy itp. to nie będę zmieniał systemu, tylko dlatego że Tobie się nie podoba filozofia kupowania 350D z gripem. Wybacz, ale to jest imho śmieszne.Zamieszczone przez Trolu
Trolu, a nie przyszło Ci do głowy najprostsze: że Sal sobie aparat obejrzał, przymierzył do własnych dłoni, mając wcześniej 300D wiedział czego się może spodziewać w kwestii obsługi i uznał, że 350D najlepiej odpowiada jego wymaganiom?