heeh, dlaczego na apple prezentacja?
z tego samego powodu dlaczego pojawiają się na wielu reklamach zarówno ruchomych jak i zwykłych zdjęciach - ładnie wyglądają, co jak co, ale ten rewelacyjny design trudno czymś lepszym zastąpić
Ale cedzą te nowości. Tak jakby nie mogli żywcem sklonować rewelacyjnej rotacji rodem z Lightrooma do ACR... Oczywiście musieli zrobić coś pośredniego - wprawdzie obrócone zdjęcie już stoi prosto, ale dopiero po przyklepnięciu. :/
Nie rozumiem też dlaczego ACR nie stosuje tego samego przyciemniania skóry (GUI) co Bridge, czy inne PSy Essential... Robienie tego odgórnie z poziomu windy, zupełnie się nie sprawdza (z winy windy), zwłaszcza gdy komp ma służyć jeszcze do czegoś oprócz...
Właściwie LR mógłby być już w ogóle niepotrzebny do wołania RAWów gdyby nie brak przyciemniania interface'u (interfajansu, międzymordzia) ACR.
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Jak zrobią tak samo jak z CS3 to nowy ACR 5.x będzie jako upgrade za jakieś 2-3 tygodniecoby piratom trochę życie utrudnić
Jak narazie z pobieżnej zabawy z CS4 to pełny zachwyt. Szybsze toto, ACR rewelacyjny z tymi pseudo-maskami i lokalnym wołaniem z różną korekcją EV. Miodzio.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Też zainstalowałem (na zwykłym C2D 4GB pod XP) Photoshopa CS4 i chodzi jak burza! Nawet samo otwarcie aplikacji trwa 3 sekundy, do tego świetne wyświetlanie ostre niezależnie od procentu powiększenia, o niebo lepszy Bridge (wyobraźcie sobie - jest wygodny i szybki!), dodatkowe narzędzia do lokalnych korekcji w ACR, bardzo poprawione narzędzia retuszerskie, wygodny interfejs z szybkim dostępem do masek i warstw korekcyjnych, a mimo nowych bajerów - aplikacja buja się ZNACZNIE szybciej i reakcje na polecenia są natychmiastowe. Dla mnie re-we-la-cja, nie odpalę już więcej CS3-ki![]()
A możecie zrobić porównanie prędkości CS3 i CS4 procedurką z tego wątku?
http://canon-board.info/showthread.php?t=6997
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Spodziewałem się właśnie, że na ośmiordzeniowym xeonowcu z 16GB ramu i velociraptorami w stripe'ach CS4 będzie bił wszelkie rekordy i wykonywał polecania, zanim się je zada.
Natomiast bardzo mnie zaskoczyło, że również na całkowicie zwykłym padełku ta aplikacja dostała tak sakramenckiego kopa...