Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Wątek: Photoshop CS4 released

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Tak sobie testuję CS4 i jedna rzecz mi się nie podoba.
    Czy jest jakiś sposób na stworzenie wielostronicowego pdf'a tak jak miało to miejsce w CS3 skanowałem 10stron potem AUTOMATE -> PDF PRESENTATION i po wszystkim. Tu jedyny sposób jaki widzę to zapisać każdą stronę jako oddzielny plik, a potem przełączyć się na Bridge'a. A taka operacja trwa 5 razy dłużej niż w CS3, biorąc pod uwagę że czasem przyjdzie mi skanować naprawdę sporo jest to cholernie męczące rozwiązanie.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Optymalizacja wydajności i ograniczenia PS CS4

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie Skróty klawiszowe.

Ukochany Adobe i jego programiści jak zwykle namieszali. W nowym CS4 sporo skrótów klawiszowych zostało zamienionych na "lepsze" - czyli mniej ergonomiczne, za to zmuszające do większej gimnastyki palców i gardła. Gardło mnie boli od krzyków przy kompie - oczywiście z wyzwiskami na pacanów. Oni nawet twierdzą, że teraz jest lepiej i jest "ujednolicone" do całego pakietu CS4. Wrrrrrrrrrrr......

Może sie komuś przyda: http://morris-photographics.com/phot...ortcuts/#pscs4

EDIT: Żeby było śmieszniej to link dostałem od faceta z Adobe.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 01-11-2008 o 10:47

Janusz,

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

A co powiecie na zmiany w stemplu klonowania, pokazuje niby jak będzie wyglądać po kliknieciu ale przez to tak sie robi nieczytelne i męczące że ja osobiście nie daję rady tym narzędziem retuszować...

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    "64-bit 64-bit as much RAM as you can fit into your computer."
    to ograniczenie najbardziej mi się podoba

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    A co powiecie na zmiany w stemplu klonowania, pokazuje niby jak będzie wyglądać po kliknieciu ale przez to tak sie robi nieczytelne i męczące że ja osobiście nie daję rady tym narzędziem retuszować...
    Dla mnie rewelacja i duze ułatwienie, ale jak Ci przeszkadza, to sobie to wyłącz - w opcjach clone source "show overlay" i po sprawie

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Ted wielkie dzięki :-)

Domyślnie

Ja mam pytanie co do tych profili... Fotki robię 400D i używałem do tej pory lightrooma... Jak importowałem zdjęcia do LR to fotki były jakby niedoświetlone i płaskie... Dopiero ktoś mi podpowiedział, że trzeba importować z wstępnym presetem... I było niby dobrze ale też jakoś inaczej niż np. w DPP...
    Czy takie profile są też do camera raw czy program sam wyłapuje jaki aparat i wszystko ustawia tak jak być powinno... ? Podobno wywoływanie w camera raw jest trochę inne (że niby gorzej odwzorowuje kolory) niż w dpp... Czy to poprawiono w najnowszej wersji?

Uzależniony

Domyślnie

mam jedno pytanie z obsługi PS4. Dlaczego nie mogę uruchomić tego przycisku do przekręcania zdjęć? to się chyba nazywa "rotate view". Dlaczego ten przycisk może być u mnie nieaktywny? Z góry dzięki za poradę.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    mam jedno pytanie z obsługi PS4. Dlaczego nie mogę uruchomić tego przycisku do przekręcania zdjęć? to się chyba nazywa "rotate view". Dlaczego ten przycisk może być u mnie nieaktywny? Z góry dzięki za poradę.
    Spróbuj:

ctrl + a przed użyciem
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 08-11-2008 o 10:20

Janusz,

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów