Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: O ff/bf raz jeszcze - zestaw niekompatybilny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To nie był serwis na żytniej.
    Do kalibracji poszedł cały komplet. niestety bez efektu - dziś wrócił do mnie, może jutro wyślę na Żytnią. Zobaczymy czy dadzą sobie radę.

Domyślnie

to jest jeszcze jakis inny serwis C w poolszy niz Żytnia ? od kiedy ? :P

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    to jest jeszcze jakis inny serwis C w poolszy niz Żytnia ? od kiedy ? :P
    http://wss.canon.pl/Support/Consumer...tor/index.aspx

http://www.foto-tronik.pl/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Witaj!

Aż mi się wierzyć nie chce. Gdyby rzeczywiście tak było to C musiałby mieć conajmniej dwie linie produkcyjne lub dwa różne oprogramowania i z góry wiedzieć, że dana partia poleci do USA, Azji bądź Europy.
    A co w przypadku gdy fotograf z innego kontynetu przyleci na inny i zapragnie skalibrować bądź naprawić sprzęt? Moim zdaniem niekompatybilność jest tylko wymówką.
    I obym się nie mylił.

EDIT

No i jeszcze jedno - aktualizacja oprogamowania musiałaby być inna dla każdego rodzaju produkcji. A tak nie jest. Nie ma bowiem przy plikach aktualizacyjnych informacji typu: aktualizacja dla apratów kupionych w Europie :-)
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 15-10-2008 o 12:18

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Witaj!

Aż mi się wierzyć nie chce. Gdyby rzeczywiście tak było to C musiałby mieć conajmniej dwie linie produkcyjne lub dwa różne oprogramowania i z góry wiedzieć, że dana partia poleci do USA, Azji bądź Europy.
    A co w przypadku gdy fotograf z innego kontynetu przyleci na inny i zapragnie skalibrować bądź naprawić sprzęt? Moim zdaniem niekompatybilność jest tylko wymówką.
    I obym się nie mylił.

Nie ma co roztrząsać sprawy. Serwis na Żytniej zapewne skalibruje szkło odpłatnie. Nie słyszałem aby komuś odmówili bo zakupił obiektyw za oceanem

Domyślnie

Aptur - masz rację. Z mojej strony EOT. Serdecznie pozdrawiam zakładającego wątek i.. nie martw się, chłopie! :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

heh dzięki za wszystko sprawa z "olaniem" obiektywu z USA to tylko podejrzenia (według mnie), generalnie chodziło mi o to czy jest opcja braku możliwości kalibracji konkretnego obiektywu do konkretnego body - sprawę rozwiążę na Żytniej - jeśli tam się nie uda zacznę kręcić śrubkami koło lustra może coś wykręcę. Pozdrawiam i dzięki - Temat możemy zamknąć

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez honzik Zobacz posta
    sprawa z "olaniem" obiektywu z USA to tylko podejrzenia (według mnie),
    oczywiście, potwierdzam że to tylko moje podejrzenia;

i nie chodzi tu bynajmniej o podwójne linie produkcyjne czy różne oprogramowanie tylko o przypuszczenie, że mogą mieć np. prosty przykaz z góry, aby delikatnie mówiąc, nie ułatwiać zycia posiadaczom sprzętu z szarego importu, czy coś w tym stylu.

Dlatego wobec znanych faktów dot. ich stanowiska w sprawie "importu równoległego" po prostu nie dołączałbym papierów i nie chwaliłbym się w serwisie że obiektyw pochodzi z USA, tylko po prostu kazał skalibrować w trybie pozagwarancyjnym i tyle :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów