To nie był serwis na żytniej.
Do kalibracji poszedł cały komplet. niestety bez efektu - dziś wrócił do mnie, może jutro wyślę na Żytnią. Zobaczymy czy dadzą sobie radę.
To nie był serwis na żytniej.
Do kalibracji poszedł cały komplet. niestety bez efektu - dziś wrócił do mnie, może jutro wyślę na Żytnią. Zobaczymy czy dadzą sobie radę.
to jest jeszcze jakis inny serwis C w poolszy niz Żytnia ? od kiedy ? :P
Witaj!
Aż mi się wierzyć nie chce. Gdyby rzeczywiście tak było to C musiałby mieć conajmniej dwie linie produkcyjne lub dwa różne oprogramowania i z góry wiedzieć, że dana partia poleci do USA, Azji bądź Europy.
A co w przypadku gdy fotograf z innego kontynetu przyleci na inny i zapragnie skalibrować bądź naprawić sprzęt? Moim zdaniem niekompatybilność jest tylko wymówką.
I obym się nie mylił.
EDIT
No i jeszcze jedno - aktualizacja oprogamowania musiałaby być inna dla każdego rodzaju produkcji. A tak nie jest. Nie ma bowiem przy plikach aktualizacyjnych informacji typu: aktualizacja dla apratów kupionych w Europie :-)
Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 15-10-2008 o 12:18
Aptur - masz rację. Z mojej strony EOT. Serdecznie pozdrawiam zakładającego wątek i.. nie martw się, chłopie! :-)
heh dzięki za wszystkosprawa z "olaniem" obiektywu z USA to tylko podejrzenia (według mnie), generalnie chodziło mi o to czy jest opcja braku możliwości kalibracji konkretnego obiektywu do konkretnego body - sprawę rozwiążę na Żytniej - jeśli tam się nie uda zacznę kręcić śrubkami koło lustra
może coś wykręcę. Pozdrawiam i dzięki - Temat możemy zamknąć
oczywiście, potwierdzam że to tylko moje podejrzenia;
i nie chodzi tu bynajmniej o podwójne linie produkcyjne czy różne oprogramowanie tylko o przypuszczenie, że mogą mieć np. prosty przykaz z góry, aby delikatnie mówiąc, nie ułatwiać zycia posiadaczom sprzętu z szarego importu, czy coś w tym stylu.
Dlatego wobec znanych faktów dot. ich stanowiska w sprawie "importu równoległego" po prostu nie dołączałbym papierów i nie chwaliłbym się w serwisie że obiektyw pochodzi z USA, tylko po prostu kazał skalibrować w trybie pozagwarancyjnym i tyle :-)