Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: ilość pikseli a jakość szkieł

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie ilość pikseli a jakość szkieł

Pytanie do forumowch mądrali: jak ilość i upakowanie pikseli (np. na matrycy nowej 50-tki) moze wpłynąć na jakość zdjęć przy założeniu, że używa sie obiektywów z niższej półki. Czy zmiana "gorszego" body na to z matrycą 15 megapix. musi pociągnąć automatycznie za sobą wymianę szkieł na wyższe?

Ponoć istnieje zależność miedzy ilością mpix. na matrycy a klasą szkła (te słabsze nie dają rady).

Czyżby znów potwierdzała sie stara zasada, ze lepiej inwestowac w szkła niż w body?

A moze to "perfidna" polityka Canona: dajemy wam lepsze body, ale jakosć zdjęc poprawi sie pod warunkiem, że kupicie nasze L-k.i

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie musisz przecież używać pełnej rozdzielczości i po problemie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta

Czyżby znów potwierdzała sie stara zasada, ze lepiej inwestowac w szkła niż w body?

A moze to "perfidna" polityka Canona: dajemy wam lepsze body, ale jakosć zdjęc poprawi sie pod warunkiem, że kupicie nasze L-k.i
    I jedno i drugie. "Nie dziwi nic..." :-D
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uprawnienia umieszczania postów