32. bardzo fajnie wyszlo, najlepsze wg. mnie z przedstawionych. 33. za ciasno, 31. za duzo gory.
32. bardzo fajnie wyszlo, najlepsze wg. mnie z przedstawionych. 33. za ciasno, 31. za duzo gory.
.
Ja też uważam, że 32 najlepsze z tej serii. Koncepcja na B&W bardzo ciekawa, modelka bardzo ładna, pozy takie naturalne, niewymuszone, generalnie pomysł jak najbardziej udany.
Podpisy kłamią
Bez sweterka to mam na dysku, ale reka sie za mocno trzesla
A teraz serio. Normalnych zdjec mam po dziurki z innych sesji. Tym razem planowalem się pobawic, stworzyc inny klimat. Moze się udało moze nieKazdy czuje po swojemu
Zresztą co rozumiesz przez normalne zdjecie?
Moze nieco obronie te zdjęcia
28. W tutorialu odnosnie techniki robienia zdjęć bylo jedno na maxa jasne.. spodobała mi się taka koncepcja więc postanowiłem zrobić cos subtelnego, jasnego.. Poza tym dziewczyna której robilem zdjecia twierdzila ze ona się nadaje tylko do ostrych zdjec, zebym twarzy az tak nie eksponowal, co figure.. Jednak postanowilem udowodnic ze delikatnie i kobieco wyjsc potrafi
29. Typowy before, ale z bardzo gleboką czernią.. jakies wspomnienia z dziecinstwa z ojcem w ciemni
30. To jest wg mnie normalny kadr
31. Odszedlem tak daleko jak moglem, jednak w mieszkaniu mialem za ciasno. Za duzo góry, za blado, nie widac oczu? to nie mial byc zwykly portret.. w ktorym modelka ma blyszczec. Chodzilo mi tu o surowosc.. kiedys widzialem w jakiejs gazecie foto reportaz z biednych ulic brazylii. I bylo cos podobnego. Bez cienia i bez ucietej lapki
32. 33. Po prostu seksowne, ciasne ujęcie, zeby to co sexy wypelnialo dużą przestrzen kadru. Ze tak powiem.. sama chciala..
34. Blondynka, czerwien, wlos w miare bujny.. nie moglem się oprzec zeby tego w ten sposob nie obrobic.
Teraz cos jeszcze na temat miejsca gdzie robilemCiemnie i ciasne mieszkanie, wieczor
Swiatla naturalnego brak. Sciany różowe (wiec kazde foto mialo rozowo-pomaranczowy zafarb). Oswietlenie: halogenka nocna, 2x100 W w żyrandolu + 420ex.
Wiedzialem ze nie ma co walczyc z balansem bieli, zwlaszcza ze moje umiejetnosci photoshopa nie sa za duze.. Od poczatku wiec wiedzialem ze będę robił BW. Tylko to 34.. no nie moglem sie oprzec![]()
32 nawet fajne, reszta nieeale na 32 widze ze zrobil ci sie taki zonk co mi kiedys z prawej strony po konwersji masz czarna plamę
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
czarno białe są po prostu do bani, bez światła dobrago zdjęcia nie da się zrobić, a tym bardziej przy takim kadrowaniu.
no to musze zarzucic fotografie do momentu az bede mial w miare duzy pokoj i bede mogl ustawic ze 2 lampki chociazale masz racje - na swiatlo, czy raczej jego brak caly czas narzekalem.. a walenie lampą sprawialo jedynie ze nawet pomimo odbijania od sufitu cienie byly..
co do kadrow - probowalem cos niestandardowego.. wydawalo mi sie ze nie jest tak zle, z tymi kadrami. nie liczac ucietej dloni na 31. serio chcialbym zebys powiedzial co z nimi nie takmoze sie przydac na przyszly raz..
Z nimi jest to nie tak że się po prostu nie podobaj.a Nie muszą się podobać, ale mogą. Może skrzywienia deczko nie w tą stronę... ( http://canon-board.info/showthread.php?t=36651 ), a może przekombinowujesz po prostu.
Nie broń swoich zdjęć na siłę przydługimi postami i relacjonowaniem każdego z nich. Albo robisz zdjęcia by je pokazywać - wtedy powinny bronić się same, albo je robisz głównie dla siebie i dla modelki - wtedy nie musisz ich bronić, bo grunt by tobie i modelce się podobały, nie innym.
A teraz foto, do ktorego podchodze troszkę emocjonalniezrobione po 3.5 miesiacach nie widzenia mojej malej chrzesnicy.. dla niej to 1/3 zycia!
mogę wiec nie widziec tego ze foto jest po prostu zle, no ale..
![]()
35. Asia
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
36. Asia raz jeszcze, to zdjecie lubie najbardziej
Ostatnio edytowane przez Loome ; 02-01-2009 o 19:04 Powód: Automerged Doublepost
cos nieportretowego, mialo isc na battle jesienny, ale przepadlo w czelusciach dysku..
37.
Wszelkie opinie w tej nowej dla mnie dziedzinie bardzo pomocne![]()