Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: 5D - co się stało ??

Uzależniony

Domyślnie

Pawel, widzisz, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :P

berg
    Guest

Domyślnie

Miałem podobny problem w swoim 5D. Fotografuje głownie w terenie i często zmieniam obiektywy. Przeczyściłem więc styki podkoszulką chwilowo wyjęto zza paska od spodni i wszystko wróciło do normy :-)
    Zauważyłem ze przy brudnych stykach czasami nie działa prawidłowo także IS w obiektywach.

Szkoda ze już oddałeś aparat do serwisu i poniosłeś koszty. Obawiam się, że w serwisie foto jest podobnie jak w samochodowych ****SO - jak coś nie tak to od razu wymienia się bez zastanowienia części.

Oczywiście mogę się mylić i w twoim przypadku mogła nawalić migawka ale u mnie objawy były identyczne - co jakiś czas mocno niedoświetlona klatka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    A teraz sensacja po wymianie migawki moja sigma 50 1,4 trafia idealnie w punkt
    To raczej efekt wyczyszczenia korpusu (czujników AF), które serwis czyni przy każdej naprawie.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berg Zobacz posta
    ... Przeczyściłem więc styki podkoszulką chwilowo wyjęto zza paska od spodni i wszystko wróciło do normy :-)
    Zauważyłem ze przy brudnych stykach czasami nie działa prawidłowo także IS w obiektywach.

Szkoda ze już oddałeś aparat do serwisu i poniosłeś koszty. Obawiam się, że w serwisie foto jest podobnie jak w samochodowych ****SO - jak coś nie tak to od razu wymienia się bez zastanowienia części.

Oczywiście mogę się mylić i w twoim przypadku mogła nawalić migawka ale u mnie objawy były identyczne - co jakiś czas mocno niedoświetlona klatka.
    Czyszczenie styków wgrywanie nowego softu nic nie pomogło - na całe szczęście była jeszcze gwarancje wiec obyło sie bez kosztów ( tym razem )

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów