To chyba sprawdza się w trochę innych przypadkach. Tanie zestawy sa dobre, bo sa dobre i tanie:wink: Co innego przy sprzecie używanym itp..
Jesli mielibysmy wybierać sposrod tych trzech zestawów, to najlepszym wyborem jest ten pierwszy, głównie za sprawą stabilizacji w teleobiektywie.Bardzo proszę o radę czy nie są to żadne ściemy, a sprzęt /obiektywy/ warte są zakupu, i który z was zestaw jest na prawdę wart zainteresowania.
Tak jak pisał Portal; uwazaj z zakupami na Allegro. I to chyba tyle:wink:
Ale tego to już nie zrozumiałem:wink: Jesli ktoś sugeruje Ci kupno lepszego obiektywu, to zazwyczaj chodzi mu o "zamiennik" tj ten zam (lub podobny) zakres ogniskowych, ale z lepszym wykonaniem, światłem, pracą AF i lepiej korygowanymi wadami optycznymi. Np wspomniany Tamron 17-50 mm f/2.8. Jesli bys go miała w torbie razem z kitem, sądzę, że w 95% przypadków używałabyś tego pierwszego (Tamrona):wink:My Nick właściwie to z początku myślałam podobnie, że kupię body i ewentualnie jakieś lepsiejszy obiektyw - ale po lekturze internetowej doszłam do wniosku że kiedyś jeszcze może mi zabraknąć tego "kitowego" i to w najmniej pożądanym czasie, więc wolałabym go mieć w zestawie mimo wszystko aby był tak w zapasie :grin: