Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Zakup Canona 450D - prośba o poradę :)

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Szybkie nastawianie ostrości.
    Nie za bardzo mi szybki AF pasował do Tamrona, przeczytałem jeszcze raz post PRIMARa i... pardon, chodziło o "krótkie ogniskowe"

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    i... pardon, chodziło o "krótkie ogniskowe"
    A jednak doczytałeś A dlaczego jest to zaletą to pewnie sam wiesz.. im krotsze ogniskowe, tym łatwiej jest się obyć bez IS'a. Pzdr:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna Awatar Arashi
    Miasto
    Röttenbach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No, jak milo, już się ktoś znalazł:wink: Skąd takie zmiany miejsca zakwaterowania (jeśli wolno spytac)? Sam bym gdzies na zachód się wybrał..
    Slider - pogoń za karierą - a dokładnie za "chlebem"

A to ciekawe. w segmencie amatorskim Nikon o wiele bardziej dba o ergonomię i dobre wpasowanie aparatu, więc z tego wynika, że musisz miec dość małe dłonie:wink:
    Dłoni nie mam mega małych, ogólnie jestem dużą dziewczynką
    Ale nie lubię tez jak "nie czuje" sprzętu w reku /bez podtekstów proszę/ a takie wrażenie miałam przy nikonie, canon jednak bardziej mi się podobał a przeważyło szale to ze canon ma tańsze obiektywy mimo wszystko.

Wszystko to i wiele innych znajdziesz na: http://www.optyczne.pl/ Miłego czytania:wink:
    Dzięki

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    Fajne zdjęcia !!! szczególnie "różyczka" z tym tłem... bardzo miłe, widać wrażliwość... i co najważniejsze: wiesz co chcesz pokazać na zdjęciu!
    To bardzo miłe - stokrotne dzięki

PRIMAR cały czas się waham miedzy tym tamronem a canonem ze stabilizacja ...

Ostatnio edytowane przez Arashi ; 16-10-2008 o 20:55
    EOS 550D + 18-135IS signature sponsored by Slider

Jeśli skupisz się na tym co złe, zabraknie miejsca na to co dobre ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arashi Zobacz posta
    Slider - pogoń za karierą - a dokładnie za "chlebem"
    Wiem, pieczywo Schulstad jest bardzo dobre, ale produkują je także w Polsce, więc nie musialas wyjezdżać:grin:

Dłoni nie mam mega małych,
    To taki oksymoron?:wink:

nie lubię tez jak "nie czuje" sprzętu w reku /bez podtekstów proszę/
    Nie wiem jak Ty, ale ja tu żadnej dwuznacznosci nie widzę

canon jednak bardziej mi się podobał a przeważyło szale to ze canon ma tańsze obiektywy mimo wszystko.
    Ja z kolei wiem, że Canon ma jedne z najdrozszych obiektywów, w porownaniu do innych systemów (Nikona także) ale nie chcę Cie budzic z tak wspaniałego snu..:wink:

cały czas się waham miedzy tym tamronem a canonem ze stabilizacja ...
    Bierz Canona. Zdecydowanie lepsza optyka, ostrość, stabilizacja i szybszy AF, ponadto jesli kupisz w zestawie to wyjdzie taniej, niż gdybyś kupowała osobno. U Tamrona dodatkowe 50mm ogniskowej często Ci się nie przyda, chyba, że lubisz "obiektywy miękkorysujące" Ostatecznie można poczytac testy. Pzdr:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

na puszkach xxxD Tamron rysuje raczej ostrzej niz Canon...
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    na puszkach xxxD Tamron rysuje raczej ostrzej niz Canon...
    A na puszkach xxD miałoby być odwrotnie? Nie wiem co puszka ma do ostrości obiektywów, jeśli podpina się je rownolegle do tego samego korpusu. Rożnica w ostrości może byc lepsza u Tamrona dla danych kombinacji; ogniskowa/przysłona, ale jestem ciekaw gdzie wyczytałeś ta fraze o puszkach

goresh
    Guest
    Ostatnio edytowane przez goresh ; 18-10-2008 o 13:02

Domyślnie

puszki xxD maja wieksza matryce (aps-h) i ze wzgledu na ich budowe owocuje to lepsza ostrością ...
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

Hej nie wiedziałam gdzie napisac wiecpisze w tym temacie, najpierw o Canonie 450d powiem rtym ktorzy sie nad nim zasrtanawiają żeby przemysleli porzadnie ta decyzje. Ja dlugo bylam nan zdecydowana ale gdy ostatnio robilam caly weekend zdjecia na zawodach jezdzieckich i musialam biegac z tym aparacikiem sporo a potem poszlam do sklepu i potrzymalam w rece 40 d stwierdzilam ze czekam tzn dozbieram kase i kupie 40d... jednak ergonomia niezastąpiona a wydawalo mi sie ze 450 jest wygodny (tez mam wieksze dlonie) ale jedak jak sie pozna wiekszego brata z seri xxD to sie nie chce z nim rozstawac a i szybkosc tez zacheca

To tyle ale wlasnie chcialam sie zapytyac jaki jest ekran LCD w Canonie 450d.. tzn chodzi mi o to ze w 40d slyszalam ze marny, ze slaba jakosc za duzy a z tego c patrze na parametry w 450d jest taki sam i chcialam wobec tego zapytac czy to rzeczywiscie ten sam ekranik o podobnej jakosci? I czy rzeczyweiscie jest kiepski i warto sie tym martwic przy kupnie ?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    puszki xxD maja wieksza matryce (aps-h) i ze wzgledu na ich budowe owocuje to lepsza ostrością ...
    xxxD i xxD mają APS-C (crop 1.6)

tylko 1D ma APS-H (crop 1.3)

5D, 1Ds ma FF

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów