Moim zdaniem AF w 135L jest ultra szybki i co najwazniejsze ultra precyzyjny, znakomicie sprawdza sie w sporcie, trafia na 2.0 na servo kazde ujecie.
Czy jest szybsza od Canona 70-200 2.8, ktorego tez mam? Nie wiem, ale Panowie... co za roznica czy jest wolnijszy czy szybszy o 0,0005 s???
37 ms a 60ms to też nie duża różnica na papierze a w praktyce zauważalna - niebo a ziemia.
Imho 85/1.8 dużo szybsze, szczególnie przy MFD, im dalej tym mniejsza różnica.
Dla kogoś, kto "jest" w Canonie to bez znaczenia bo trzeba mieć oba szkiełka
BTW: I tak wszystkich po/godzi 300/2.8L IS![]()
nie straszcie mnie135 jest wolne jak wół
zamawiam to szkło (z przeznaczeniem do kosza ^2 ) właśnie bo słyszałem że jest szybkie i precyzyjne na servo .. ale jak czytam to co piszecie to już sam nie wiem w co wierzyć
^2 koszykówki
Eos system
do kosza to tak sredno sie to szklo nadaje ale glownie ze wzgledu na ogniskowa, jest po prostu za wasko, robilem na cropie 1.3 tylko raz i moze to tez kwestia przywyczajenia, jednak uwazam ze 85 mm a nawet 100 mm lepiejby sie sprawdzalo
nie moge pojac jak mozna pisac ze 135L jest wolne... chyba piszecie o innym szkle
doslownie przed sekunda podlaczylem pod body C70-200 2.8 i 135L i 135L jest zdecydowanie szybszy
Szybkość 135 USM, 85 USM i 85 L USM na filmikach:
http://www.mantykora.net/~kuba/usm/
Chodzi pod Quicktime, robione komórką, więc nie bijcieAF przelatuje od początku zakresu do końca i z powrotem.
PS. I nie piszcie już, że 135 L jest "wolne".
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-10-2008 o 11:02
O obiektywach wiem prawie wszystko